Ο Ομπάμα είχε πει όχι στον εξοπλισμό των ανταρτών της Συρίας

Ένα σχέδιο το οποίο εκπονήθηκε το περασμένο καλοκαίρι από την τότε υπουργό Εξωτερικών Χίλαρι Κλίντον και τον τότε διευθυντή της CIA Ντέιβιντ Πετρέους για να εξοπλίσει και να εκπαιδεύσει αντάρτες στη Συρία, απορρίφθηκε από τον Λευκό Οίκο, ανέφεραν οι New York Times το Σάββατο.
Ο Λευκός Οίκος απέρριψε την πρόταση Κλίντον-Πετρέους καθώς τα όπλα θα μπορούσαν να πέσουν σε λάθος χέρια, γράφουν οι Times επικαλούμενοι ανώνυμες πηγές αξιωματούχων της κυβέρνησης Ομπάμα.
Ορισμένοι αξιωματούχοι της κυβέρνησης, ανέμεναν το θέμα του στρατιωτικού εξοπλισμού των σύρων ανταρτών να επανέλθει μετά τις εκλογές του Νοεμβρίου στις ΗΠΑ, αλλά το σχέδιο προφανώς «έσβησε» όταν ο Πετρέους παραιτήθηκε εξαιτίας της εξωσυζυγικής του σχέσης αλλά και της πολυήμερης ασθένειας της Χίλαρι Κλίντον.
Ο Κλίντον, η οποία παραιτήθηκε από υπουργός Εξωτερικών την Πρασκευή , σε πρόσφατη συνέντευξή της στους Times αρνήθηκε να σχολιάσει το θέμα για τον εξοπλισμό των ανταρτών.
Θετικός στο σχέδιο σύμφωνα με την εφημερίδα ήταν και ο απερχόμενος υπουργός Άμυνας Λίον Πανέτα.
Οι Ηνωμένες Πολιτείες πάντως έχουν στείλει ανθρωπιστική βοήθεια στη Συρία, αλλά προφανώς έχουν μειωθεί οι αιτήσεις για όπλα από τους αντάρτες που αγωνίζονται για την ανατροπή της κυβέρνησης του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ-Άσαντ.