Οι φρουροί της επανάστασης πολεμούν στο Ιράκ πλάι με τον Τουρκικό Στρατό

Τις τελευταίες μέρες η Τουρκία είναι αρκετά δραστήρια σε πολλά μέτωπα στη Μέση Ανατολή, ένα εξ αυτών και το μέτωπο του Ιράκ.

O Τουρκικός στρατός πριν από λίγες μέρες, φέρεται να έχει εγκαθιδρύσει απόλυτο έλεγχο στην περιοχή του Χαμπρί, με στόχο να εξουδετερώσει τις δυνάμεις του PKK.

Ο Ιρανικός στρατός από τη μεριά του αποκάλυψε σήμερα, πως δυο μέλη της Ισλαμικής Φρουράς του Ιράν, σκοτώθηκαν μετά από ενέδρα από «άγνωστες δυνάμεις» στο δυτικό Ιράκ – δηλαδή στην Κουρδική περιοχή του Ιράκ.

Σύμφωνα με τις πηγές, η επίθεση κατά των Ιρανικών δυνάμεων, πραγματοποιήθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες στα περίχωρα του χωριού Balbar, το οποίο βρίσκεται στην πόλη Sarwabad της περιοχής του Κουρδιστάν.

Οι φρουροί της επανάστασης του Ιράν, δήλωσαν πως θα εκδικηθούν τους δράστες της επίθεσης και εκείνους πους τους κρύβουν και τους υποστηρίζουν.

Τις τελευταίες μέρες το IRGC, μαζί με τον τουρκικό στρατό πραγματοποίησαν επιθέσεις εναντίον του Κουρδικού Εργατικού Κόμματος (PKK) όπως επίσης και των συμμάχων τους όπως το PJAK στο βορειοανατολικό Ιράκ.

Πηγή: AMN