Οι Γάλλοι σφυροκοπούν τους τζιχαντιστές στη Συρία – ΒΙΝΤΕΟ, ΦΩΤΟ

Γαλλικά μαχητικά αεροσκάφη έχουν ξεκινήσει μια σειρά από αεροπορικές επιδρομές κατα του ISIS στη Συρία καθώς η χώρα ξεκίνησε την «ανελέητη» τιμωρία της για τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι, γράφει η εφημερίδα Daiy mAIL.

Οι επιδρομές έγιναν από δέκα μαχητικά αεροσκάφη τα οποία έριξαν 20 βόμβες στην πρωτεύουσα της τρομοκρατικής οργάνωσης Raqqa, καταστρέφοντας ένα βασικό κέντρο διοίκησης, ενα στρατόπεδο εκπαίδευσης και αποθήκη πυρομαχικών.

Ο βομβαρδισμός έγινε μόλις δύο ημέρες αφου ο Πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ δήλωσε ότι οι επιθέσεις στο Παρίσι, που άφησαν 129 νεκρούς ήταν μια «πράξη πολέμου» και ορκίστηκε να χτυπήσει το ISIS στη Συρία «χωρίς έλεος».

Στη Γαλλία, η αστυνομία έχει ξεκινήσει μια σειρά συντονισμένων επιθέσεων κατά της τρομοκρατίας σε όλη τη χώρα σήμερα το πρωί, συλλαμβάνοντας δεκάδες υπόπτους και κατάσχοντας διάφορα όπλα συμπεριλαμβανομένου κι ενός εκτοξευτή ρουκετών.

Σύμφωνα με την Daily Mail ένα τεράστιο ανθρωποκυνηγητό είναι επίσης σε εξέλιξη για τους συνεργούς των ισλαμιστών εκ των οποίων ενας απο τα τρία αδέλφια είναι ακόμα ελευθερος,μετα απο μια σειρα απο απίστευτες γκάφες της αστυνομίας, πριν και μετα την τρομοκρατική επίθεση.