OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΚΟΣΜΟΣ

Οι ΗΠΑ λένε στην Γαλλία να αναλάβει ηγετικό ρόλο στην άμυνα της Ευρώπης – «Επίθεση» Ζελένσκι σε Γουίτκοφ

17/04/2025 - 21:50
Ρωσία - Τραμπ

Sputnik / Gavriil Grigorov /Pool via REUTERS

Share on FacebookShare on Twitter
Προσθήκη του onalert.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Πιτ Χέγκσεθ προέτρεψε τη Γαλλία να αυξήσει τις στρατιωτικές δαπάνες της και, σε συνεργασία με άλλα μέλη του ΝΑΤΟ, να αναλάβει ηγετικό ρόλο σε ό,τι αφορά την αμυντική θωράκιση της Ευρώπης με συμβατικά όπλα, αναφέρει ανακοίνωση εκπροσώπου του Πενταγώνου.

Η δήλωση του εκπροσώπου του Πενταγώνου Σον Παρνέλ δόθηκε στη δημοσιότητα μετά τη συνάντηση του Αμερικανού υπουργού Άμυνας Πιτ Χέγκσεθ με τον Γάλλο ομόλογό του Σεμπαστιάν Λεκορνί στην Ουάσινγκτον. Ο Παρνέλ ανέφερε πως οι δύο υπουργοί συζήτησαν επίσης για τις προσπάθειες με στόχο μια «διαρκή ειρήνη» στην Ουκρανία, χωρίς να υπεισέλθει σε περαιτέρω λεπτομέρειες.

Ο ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι κατηγόρησε σήμερα τον ειδικό απεσταλμένο του αμερικανού ομολόγου του Ντόναλντ Τραμπ, τον Στιβ Γουίτκοφ – που συμμετέχει σε διαπραγματεύσεις με τη Μόσχα με στόχο την επίτευξη συμφωνίας για κατάπαυση του πυρός στην Ουκρανία – ότι «διαδίδει το ρωσικό αφήγημα».

«Θεωρώ ότι ο κ. Γουίτκοφ έχει υιοθετήσει την στρατηγική της ρωσικής πλευράς. Νομίζω πως αυτό είναι πολύ επικίνδυνο, επειδή συνειδητά ή ασυνείδητα διαδίδει το ρωσικό αφήγημα», είπε ο Ζελένσκι σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στο Κίεβο.

Ο Στιβ Γουίτκοφ έχει συναντήσει τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν τρεις φορές από τον περασμένο Φεβρουάριο, στο πλαίσιο των διπλωματικών προσπαθειών της κυβέρνησης Τραμπ για διευθέτηση της σύγκρουσης στην Ουκρανία.

Το Κίεβο θέλει να αγοράσει «τουλάχιστον» 10 συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας Patriot από τις ΗΠΑ, γνωστοποίησε ο πρόεδρος Ζελένσκι. «Η Ουκρανία είναι έτοιμη να αγοράσει τουλάχιστον δέκα συστήματα (Patriot). Συζήτησα για αυτόν τον αριθμό με τον πρόεδρο Τραμπ κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής επικοινωνίας μας. Μου είπε πως οι ΗΠΑ θα εργαστούν επ’ αυτού», είπε.

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας ανέφερε επίσης πως παρότι η Ρωσία έχει μειώσει τις επιθέσεις εναντίον ενεργειακών εγκαταστάσεων, αυξάνει τα πλήγματα σε άλλες μη στρατιωτικές υποδομές. «Μείωσαν πράγματι τα πλήγματα σε ενεργειακές εγκαταστάσεις… Αλλά θα ήθελα να δώσετε προσοχή σε αυτό: η Ρωσία δεν μείωσε τον αριθμό των επιθέσεων. Περιορίζοντας τα πλήγματα σε ενεργειακές εγκαταστάσεις, αυξάνει τα πλήγματα σε άλλες μη στρατιωτικές υποδομές», είπε ο Ζελένσκι.

Τρία χρόνια μετά την έναρξη της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία, τα στρατεύματα της Μόσχας κατέχουν σχεδόν το 20% της ουκρανικής επικράτειας.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Tags: ΒΟΛΟΝΤΙΜΙΡ ΖΕΛΕΝΣΚΙΓΑΛΛΙΑΗΠΑ

Related Posts

Ζελένσκι
ΚΟΣΜΟΣ

Ζελένσκι: Η Ρωσία προσπαθεί να εξαγάγει σιτηρά από την Κριμαία μέσω αμερικανικών εταιρειών

18/05/2026 - 20:50
ΗΠΑ - Ιράν
ΚΟΣΜΟΣ

Οι ΗΠΑ απέρριψαν ξανά την πρόταση του Ιράν: «Κινδυνεύει αν συνεχίσει να μην κάνει υποχωρήσεις στο πυρηνικό του πρόγραμμα»

18/05/2026 - 18:44
Κύπρος - Γάζα - στολίσκος
ΚΟΣΜΟΣ

Κύπρος: «Ουδέποτε εισήλθε στα χωρικά μας ύδατα ο στολίσκος Global Sumud για την Γάζα», που αναχαιτίστηκε από το Ισραήλ

18/05/2026 - 18:13

Διαβάστε Επίσης

Αποκλειστικό: Πάνοπλες MEKO θωρακισμένες και με Laser Warning System

Καιρός σήμερα: Πιθανώς ισχυρές καταιγίδες σε δυτική και κεντρική Μακεδονία και Θεσσαλία

Σαν σήμερα: Το 1919 αρχίζει τη σκληρότερη φάση της Γενοκτονίας των Ποντίων

Δένδιας για την Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου: «Δεν μιλάμε για μία νεκρή μνήμη, αλλά για μία ζώσα και κραυγάζουσα αλήθεια» [vid]

Patriot: Η Γερμανία θα αναπτύξει ένα σύστημα αεράμυνας και 150 στρατιώτες στην Τουρκία

Γεραπετρίτης: «Πιθανώς να υπάρξει αναβάθμιση της έντασης με την Τουρκία»

Ζελένσκι: Η Ρωσία προσπαθεί να εξαγάγει σιτηρά από την Κριμαία μέσω αμερικανικών εταιρειών

Διάβημα του ΥΠΕΞ στο Ισραήλ για την ασφάλεια των Ελλήνων πολιτών στο στολίσκο «Global Sumud Flotilla» για τη Γάζα

Top News

The Chase: Σοκαρίστηκε η Μαρία Μπεκατώρου με το μήκος του μικρότερου ανδρικού μορίου στον κόσμο

Γωγώ Μαστροκώστα: Αγωνία για την πορεία της υγείας της - Νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση

Η Δέσποινα Βανδή έγινε νονά - Στο πλευρό της ο Βασίλης Μπισμπίκης

Ντοκιμαντέρ «Στο χιλιοστό»: Οι άγνωστες στιγμές, οι αυταπάτες των διαπραγματεύσεων του 2015 και η ειρωνεία της Ζωής Κωνσταντοπούλου

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert