Οι ΗΠΑ λένε στο Ισραήλ ότι είναι «η κατάλληλη ώρα» για μια πιο στοχευμένη επιχείρηση στη Γάζα

Σύμφωνα με δημοσίευμα του αμερικανικού ειδησεογραφικού ιστότοπου Axios, ο Μπάιντεν θα ήθελε να δει το Ισραήλ να αλλάζει πιο γρήγορα στρατηγική.

Onalert Newsroom
Ισραήλ

Προσθήκη του onalert.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ανώτερος Αμερικανός αξιωματούχος επανέλαβε ότι το Ισραήλ θα πρέπει να στραφεί σε πιο στοχευμένα πλήγματα στη Λωρίδα της Γάζας, μια ένδειξη της αυξανόμενης αγανάκτησης της Ουάσινγκτον με την απάντηση του ισραηλινού στρατού στις επιθέσεις της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου.

Όταν ρωτήθηκε αν οι ΗΠΑ θα πρέπει να ασκήσουν περισσότερη πίεση στο Ισραήλ, ο εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας Τζον Κίρμπι απάντησε: “Τους μιλάμε εντατικά για μια μετάβαση σε χαμηλής έντασης επιχειρήσεις”. “Πιστεύουμε ότι είναι η κατάλληλη ώρα για αυτή τη μετάβαση”, δήλωσε μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο CBS χθες Κυριακή.

Το Ισραήλ “έχει λάβει κάποια προκαταρκτικά βήματα για να προσπαθήσει να φτάσει εκεί”, μεταξύ των οποίων “να βασίζεται λίγο λιγότερο στα αεροπορικά πλήγματα”, σημείωσε ο Κίρμπι. “Πιστεύουμε ότι έχει έρθει η ώρα να γίνει αυτή η μετάβαση”, επανέλαβε.

Σύμφωνα με τον Αμερικανό πρόεδρο Τζο Μπάιντεν και τους συμβούλους του, το Ισραήλ δεν κάνει αρκετά στο θέμα της παροχής ανθρωπιστικής βοήθειας στον άμαχο πληθυσμό στη Λωρίδα της Γάζας. Έχουν επίσης εκφράσει την απογοήτευσή τους για την απόρριψη από τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Μπέντζαμιν Νετανιάχου ενός αμερικανικού σχεδίου για την περίοδο μετά το τέλος του πολέμου.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του αμερικανικού ειδησεογραφικού ιστότοπου Axios, ο οποίος επικαλείται “τέσσερις Αμερικανούς αξιωματούχους με άμεση γνώση του θέματος”, ο Μπάιντεν θα ήθελε να δει το Ισραήλ να αλλάζει πιο γρήγορα στρατηγική. Η “υπομονή του εξαντλείται”, φέρεται να είπε ένας από τους αξιωματούχους.

Συνεχίζει να παίζει «κρυφτούλι» με τους ομήρους η Χαμάς

Στο μεταξύ χθες Κυριακή η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο με τρεις από τους Ισραηλινούς που κρατά ομήρους στη Γάζα και κάλεσε την ισραηλινή κυβέρνηση να σταματήσει τις επιχειρήσεις της στον θύλακα ώστε αυτοί να αφεθούν ελεύθεροι.

Το βίντεο, που δεν φαίνεται πότε γυρίστηκε και διαρκεί 37 δευτερόλεπτα, δείχνει την 26χρονη Νόα Αργκαμάνι, τον 53χρονο Γιόσι Σαράμπι και τον 38χρονο Ιτάι Σβίρσκι και τελειώνει με τη λεζάντα : “Αύριο (σ.σ. σήμερα Δευτέρα) θα σας ενημερώσουμε για την τύχη τους”.

Περίπου 100 από τους ομήρους που έπιασε το παλαιστινιακό κίνημα κατά την επίθεσή του στο Ισραήλ αφέθηκαν ελεύθεροι στη διάρκεια της εκεχειρίας στα τέλη Νοεμβρίου. Το Ισραήλ εκτιμά ότι 132 όμηροι παραμένουν στη Γάζα, εκ των οποίων 25 έχουν σκοτωθεί.

Ο πόλεμος μεταξύ Χαμάς και Ισραήλ, που εισήλθε χθες Κυριακή, στην 100η του ημέρα, ξέσπασε μετά την πρωτοφανή επίθεση της παλαιστινιακής οργάνωσης στις 7 Οκτωβρίου εναντίον του Ισραήλ από την οποία σκοτώθηκαν περίπου 1.140 άνθρωποι, στην πλειονότητά τους άμαχοι.

 

Ακολουθήστε το onalert.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την άμυνα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Η Μελάνια Τραμπ με τον Ρώσο απεσταλμένο Κιρίλ Ντμιτρίεφ στον Λευκό Οίκο
ΚΟΣΜΟΣ

Η Μελάνια Τραμπ ζητά «διαρκή» κατάπαυση του πυρός στην Ουκρανία – Συνάντηση με Ρώσους και Ουκρανούς αξιωματούχους στον Λευκό Οίκο

Η Αμερικανίδα Πρώτη Κυρία τιμήθηκε με το παράσημο του Τάγματος της Πριγκίπισσας Όλγας από τον Ουκρανό βουλευτή Νταβίντ Αραχαμία για την ανθρωπιστική της δράση

Αρμενία - ΕΕ
ΚΟΣΜΟΣ

Η Αρμενία θα υποβάλει υποψηφιότητα ένταξης στην ΕΕ έως το 2028, ανακοίνωσε ο Πασινιάν

Ο Αρμένιος πρωθυπουργός διευκρίνισε ότι η Αρμενία δεν προτίθεται επί του παρόντος να αποχωρήσει από την Ευρασιατική Οικονομική Ένωση, μια εμπορική ένωση που απαρτίζουν σύμμαχοι της Ρωσίας

Σαουδική Αραβία - Χούθι
ΚΟΣΜΟΣ

Σαουδική Αραβία: Αναχαιτίστηκε πύραυλος στην περιοχή της Μεδίνας – Διαψεύδουν οι Χούθι

Η σαουδαραβική Πολιτική Άμυνα εξέδωσε προειδοποίηση για πιθανό κίνδυνο στην περιοχή του Γιανμπού όπου βρίσκεται ο κύριος πετρελαϊκός τερματικός σταθμός του βασιλείου