Αυτες ειναι οι μεγαλύτερες μάχες τανκς στην Ιστορία των ΗΠΑ – ΦΩΤΟ

Τα αμερικανικά τανκς βρέθηκαν 6 φορές να μάχονται έναντι οπλισμένου εχθρού.

Οι μάχες είναι οι ακόλουθες :

1. Μάχη των Αρδενών

Όταν οι Γερμανοί επιτέθηκαν στις συμμαχικές γραμμές, μια μάχη που θα γίνει γνωστή ως »Μάχη των Αρδενών»τα αμερικανικά άρματα μάχης και ο πεζικός στρατός πάλεψαν για να κρατήσουν τη γραμμή εναντίον περίπου 1.000 αρμάτων μάχης και περισσότερων από 200.000 στρατευμάτων σε ένα μέτωπο 75 μιλίων .Τανκς της 7ης , 9ης και 10ης τεθωρακισμένης μονάδας βοήθησαν το πεζικό, όταν οι Γερμανοί επιτέθηκαν,υπό τις οδηγίες του Στρατηγού. Ο τρίτος στρατός του Στρατηγού Patton πρωτοστάτησε στην προσπάθεια να σωθεί η 101η Αερομεταφερόμενη μεραρχία.
To τανκ που οδήγησε αυτήν την προσπάθεια διάσωσης ‘’επέζησε του πολέμου’’ και βρέθηκε το 2008 .

2. Μάχη του Norfolk

Δεκατέσσερις συμμαχικές δυνάμεις πολέμησαν έναντια των Ιρακινών στρατευμάτων στη μάχη του Norfol , την τελευταία μάχη στον πόλεμο του Περσικού Κόλπου. 
Η μάχη ξεκίνησε με έναν μαζικό βομβαρδισμό πυροβολικού και πυραύλων η οποία ανατροφοδοτούνταν σχεδόν με 20.000 γύρους πυροβολικού και πυραύλων, καταστρέφοντας 22 ιρακινά τάγματα και εκατοντάδες τάγματα πυροβολικού . Τα τανκς και τα ελικόπτερα Apache είχαν μετακινηθεί προς τα εμπρός, ανοίγοντας πορεία ενάντια στην ιρακινή αντίσταση. Η Δημοκρατική Φρουρά Tawakalna και 10 άλλοι ιρακινοί σχηματισμοί καταστράφηκαν στις μάχες. Οι ΗΠΑ έχασαν έξι άνδρες .

3. Μάχη της Arracourt

Η Μάχη της Arracourt, κράτησε από τις 18 έως 29 Σεπτεμβρίου 1944 και ήταν η μεγαλύτερη μάχη με τανκς που οι ΗΠΑ είχαν διεξάγει μέχρι τότε, η οποία απέδειξε ότι οι αμερικανικές δυνάμεις μπορούν να καταστρέψουν έξοχα δύο Ταξιαρχίες Panzer και πρόσθετες μονάδες από δύο σχηματισμούς Panzer. Ο διοικητής των ΗΠΑ χρησιμοποίησε τον απόλυτο συνδυασμό όπλων, πεζικού, εναέριας δύναμης, και τεθωρακισμένων για να κερδίσει. Ένα ομιχλώδες πρωινό οι Shermans πλαισίωσαν τα Panzers και σκότωσαν 11 άτομα σε μία μόνο επίθεση . Οι απώλειες τεθωρακισμένων της μάχης στην Ανατολική Γαλλία η οποία διέρκεσε 12 ημέρες, ηταν 86 κατεστραμμένα ολοσχερώς γερμανικά τανκς και άλλα 114 τανκς με ζημιές ή χαλασμένα από συνολικά 262 .

4.Μάχη του Sidi Bou Zid

Η Μάχη του Sidi Bou Zid έλαβε χώρα κατά τη διάρκεια της Μάχης Kasserine Pass. Ο Γερμανός Στρατηγός Heinz Zeigler οδήγησε περισσότερα από 200 άρματα μάχης, μεταξύ των οποίων δύο ιστορικούς σχηματισμούς Panzer. Οι αμερικανικές δυνάμεις είχαν έναν ενιαίο αλλά ελλιπή σχηματισμό με μόνο 7 από τα 13 τάγματα ελιγμών. Ακόμη χειρότερα, πολλές από τις μονάδες αυτές εξακολουθούσαν να χρησιμοποιούν τα τεχνολογικά κατώτερα τανκΣς τύπου Μ3 General Grant. Οι μονάδες των ΗΠΑ ωθήθηκαν γρήγορα προς τα πίσω και στη συνέχεια περικυκλώθηκαν σε μια σειρά από λόφους . Μετά από ημέρες σκληρών μαχών, οι ΗΠΑ υποχώρησαν και άφησαν πίσω τις δυνάμεις που δεν άντεξαν. Οι αμερικανικές μονάδες έχασαν περισσότερους από 2.500 άνδρες και 103 τανκς καταστράφηκαν.

5.Μάχη της Medina Ridge

Περισσότερα από 100 αμερικανικά τανκς επιτέθηκαν σε 100 ιρακινά τανκς στη Μάχη του Medina Ridge, τον Απρίλιο του 1991. Η μάχη ηταν μονόπλευρη καθώς οι Αμερικανοι ειχαν και εναέρια υποστήριξη και τάνκς που θα μπορούσαν να ανοίξουν πυρ με την διπλάσια ισχύ σε σχέση με τους Ιρακινούς. Μετά από μόλις 40 λεπτά, τα περισσότερα από τα ιρακινά τανκς είχαν καταστραφεί.

6. H μάχη ‘’73 Εasting’’ ή… η τελευταία μεγάλη μάχη με τανκς του 20ου αιώνα

Ο Στρατηγός H.R. McMaster (τότε λοχαγός) ήταν επικεφαλής των στρατευμάτων του με εννέα τανκς M1 σε θέσεις επιτήρησης όταν έφτασε στην κορυφή ενός λόφου και βρέθηκε αντιμέτωπος με τις ειδικές δυνάμεις του Ιράκ. Αποφάσισε ότι ήταν πολύ κοντά στα τανκς του εχθρού για να αποσυρθεί και να καλέσει το υπόλοιπο τεθωρακισμένο σύνταγμα Ιππικού, έτσι τα τανκς επιτέθηκαν.

Μέχρι να έρθει η στιγμή που οι ΗΠΑ σταμάτησαν τη μάχη για να ζητήσουν την παράδοση των Ιρακινών, 1.000 ιρακινοί στρατιώτες είχαν σκοτωθεί, ενώ 85 άρματα μάχης, 40 τεθωρακισμένα οχήματα , 30 άλλα οχήματα , καθώς και δύο πυροβολαρχίες είχαν καταστραφεί . Οι περισσότεροι από τους Ιρακινούς παραδόθηκαν γρήγορα.