Οι τζιχαντιστές αναλαμβάνουν επίσημα την ευθύνη για την σφαγή ιερέα μέσα σε εκκλησία

Ουτε δυο βδομάδες δεν έχουν περάσει απο την πολύνεκρη επίθεση στη Νίκαια και το Ισλαμικό Κράτος χτυπά ξανά τη Γαλλία!

Επίσημη ανάληψη ευθύνης

Το ISIS ανέλαβε την ευθύνη για το νέο αυτό χτύπημα μέσω του πρακτορείου Amaq το οποίο και ελέγχει, επιβεβαιώνοντας τους φόβους πως οι τζιχαντιστές κρύβονταν πίσω από την άγρια σφαγή ιερέα μέσα στην εκκλησία στη Νορμανδία, σήμερα το μεσημέρι.

ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ NewsIt.gr

Η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος ανακοίνωσε πως δύο «στρατιώτες» της πραγματοποίησαν την επίθεση σε μία εκκλησία στη Γαλλία, κατά τη διάρκεια της οποίας σφαγιάστηκε ένας ιερέας, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Amaq, προπαγανδιστικό όργανο της τζιχαντιστικής οργάνωσης.

Οι δράστες της επίθεσης «αποκρίνονταν στις εκκλήσεις να τεθούν στο στόχαστρο οι χώρες του (διεθνούς) συνασπισμού» που μάχεται κατά του ΙΚ στο Ιράκ και στη Συρία, σύμφωνα με το Amaq.
Ο γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ, ο οποίος μετέβη στο Σεντ-Ετιέν-ντι-Ρουβρέ (Νορμανδία), είχε δηλώσει προηγουμένως πως η επίθεση πραγματοποιήθηκε από «δύο τρομοκράτες που δήλωσαν πίστη στο Νταές» (αραβικό ακρωνύμιο του ΙΚ).

Οι δύο άνδρες έφθασαν στην εκκλησία ενώ διεξαγόταν η πρωινή λειτουργία και πήραν ομήρους πέντε ανθρώπους που βρίσκονταν στο εσωτερικό, σκοτώνοντας έναν ιερέα και τραυματίζοντας σοβαρά έναν άλλο άνθρωπο. Οι δράστες σκοτώθηκαν από τις ειδικές δυνάμεις της αστυνομίας.
Για το περιστατικό διεξάγει έρευνα η αντιτρομοκρατική εισαγγελία του Παρισιού.