«Ομολογία» Πούτιν: Αντίποινα οι σημερινές επιθέσεις – Απειλεί με «σκληρή απάντηση» αν συνεχιστούν οι Ουκρανικές επιθέσεις σε «ρωσικό» έδαφος

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν με δηλώσει που έκανε πριν λίγο, το μεσημέρι της Δευτέρας 10/10/2022, ομολόγησε εμμέσως πλην σαφώς ότι η επίθεση στο Κίεβο και άλλες ουκρανικές πόλεις αποτελούν ουσιαστικά αντίποινα για την έκρηξη στην γέφυρα του Κερτς στην Κριμαία.

Ο Πούτιν υποστήριξε πως σήμερα το πρωί υπήρξαν μαζικά χτυπήματα με όπλα ακριβείας εναντίον «των ουκρανικών υποδομών, υποδομών ενέργειας, στρατιωτικής διοίκησης και τηλεπικοινωνιών».

«Είναι αδύνατο να αφήσουμε τα εγκλήματα του καθεστώτος του Κιέβου αναπάντητα», ανέφερε ο Πούτιν, συνδέοντας έτσι εμμέσως την σημερινή επίθεση με την έκρηξη στην γέφυρα της Κριμαίας.

Επιπλέον ο Πούτιν σημείωσε πως «εάν συνεχιστούν οι προσπάθειες να εκτελεστούν τρομοκρατικές επιθέσεις εναντίον εδάφους της Ρωσικής Ομοσπονδίας, οι απαντήσεις θα είναι σκληρές».

Υπενθυμίζεται πως μετά τα διατάγματα για προσαρτήσεις ουκρανικών εδαφών που υπέγραψε ο Βλαντιμίρ Πούτιν, συνυπολογίζει ως «ρωσικά εδάφη» την Ζαπορίζια, τη Χερσώνα – όπου βρίσκεται σε εξέλιξη η αντεπίθεση των Ουκρανών – το Λουγκάνσκ και το Ντονέτσκ.

Εννοείται πως – κόντρα σε όλο τον κόσμο – θεωρεί από το 2014 «ρωσικό έδαφος» και την χερσόνησο της Κριμαίας…

Το Κρεμλίνο πάντως – δια του εκπροσώπου του Ντμίτρι Πεσκόφ – ανακοίνωσε ότι οι εκρήξεις που συγκλόνισαν σήμερα το Κίεβο εντάσσονται στο πλαίσιο της, όπως αποκαλεί η Μόσχα, «ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης» της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου αρνήθηκε να σχολιάσει αν οι σημερινοί βομβαρδισμοί στην Ουκρανία έγιναν σε αντίποινα για την εν μέρει καταστροφή της γέφυρας της Κριμαίας το Σάββατο.

«Όλα αυτά γίνονται στο πλαίσιο της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης, για τις απαντήσεις θα πρέπει να στραφούμε στο υπουργείο Άμυνας», δήλωσε ο Πεσκόφ, προσθέτοντας στη συνέχεια ότι «τα βασικά βήματα (…) δεν μπορούν να εκτελεστούν χωρίς να έχει γίνει αναφορά στον επικεφαλής», τον πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν.