Οργή λαού στην Αρμενία για την «συνθηκολόγηση» με το Αζερμπαϊτζάν – Εισβολή εξαγριωμένου πλήθους στη Βουλή (pics, vid)

Η απόφαση του Νικόλ Πασινιάν να υπογράψει συμφωνία κατάπαυσης πυρός με το Αζερμπαϊτζάν για το Ναγκόρνο Καραμπάχ δεν ήταν μόνο «οδυνηρή» για τον ίδιο. Εξόργισε το λαό της Αρμενίας και εκατοντάδες πολίτες, για να εκφράσουν την οργή αυτή, μπήκαν στη Βουλή της χώρας, στο Γέρεβαν!

Με αυτοκίνητα, με μηχανές με όποιο μέσο μπορούσαν, οργισμένοι πολίτες έφτασαν στο κοινοβούλιο της Αρμενίας για να διαμαρτυρηθούν για τη συνθηκολόγηση με το Αζερμπαϊτζάν για το Ναγκόρνο Καραμπάχ. Μια συμφωνία που επιτρέψει στη Ρωσία του Πούτιν και την Τουρκία του Ερντογάν να βάλουν πόδι στην περιοχή.

Διαβάστε ακόμη: Πούτιν, Αλίεφ και Πασινιάν υπέγραψαν συμφωνία τερματισμού των μαχών – Ρωσικά και τουρκικά στρατεύματα στο Ναγκόρνο Καραμπάχ

Το έξαλλο πλήθος φώναζε κατά της συμφωνίας κατάπαυσης πυρός στο Ναγκόρνο Καραμπάχ. Συγκεντρώθηκε στη Βουλή μόλις μεταδόθηκε η είδηση για την υπογραφή της συμφωνίας που επικυρώνει τη στρατιωτική επικράτηση του Αζερμπαϊτζάν.

Εκατοντάδες από τους διαδηλωτές μπήκαν στο κτίριο της Βουλής, έσπασαν παράθυρα, «κατέβασαν» κουρτίνες, προκάλεσαν ζημιές.