Οργή Πριγκόζιν κατά του ρωσικού ΥΠΑΜ: «Αν συνεχίσει έτσι η ουκρανική αντεπίθεση θα χάσουμε την Κριμαία»

Ο επικεφαλής της ρωσικής μισθοφορικής οργάνωσης Wagner, Γεβγκένι Πριγκόζιν, εξαπέλυσε πυρά κατά του ρωσικού υπουργείου Άμυνας, κατηγορώντας ότι κρύβουν τα στοιχεία της αντεπίθεσης της Ουκρανίας και τις απώλειες που έχει υποστεί ο ρωσικός στρατός.

Σε ένα ηχητικό μήνυμα ο Πριγκόζιν «έξαλλος» κατηγορεί την ηγεσία του ρωσικού ΥΠΑΜ ότι δεν επιτρέπει σε δημοσιογράφους να εισέρχονται σε συγκεκριμένες περιοχές για να κρύψουν τις απώλειες του ρωσικού στρατού από τότε που άρχισε η ουκρανική αντεπίθεση.

«Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας πηγαίνουν προς την κατεύθυνση Molochny Liman (στην περιφέρεια της Ζαπορίζια που είναι υπό την κατοχή των ρωσικων δυνάμεων) και αν πάνε εκεί, τότε τα περισσότερα από τα εδάφη που καταλήφθηκαν από τη Ρωσία κατά τη διάρκεια του πολέμου θα χαθούν», δήλωσε ο επικεφαλής της Wagner, ενώ συνέχισε ότι μεγάλα κομμάτια εδαφών έχουν δοθεί «στον εχθρό».

«Ο Πούτιν και ο λαός εξαπατώνται για τις επιτυχίες της Ρωσικής Ομοσπονδίας. Ο ουκρανικός στρατός έχειήδη αρχίσει να περνάει τον Δνείπερο. Η Ρωσία θα ξυπνήσει μια μέρα και θα μάθει ότι η Κριμαία έχει παραδοθεί στους Ουκρανούς», πρόσθεσε.

Για άλλη μια φορά, κατηγορεί τον Ρώσο υπουργό Άμυνας Σεργκέι Σοϊγκού για λάθη και απραξία στο πεδίο της μάχης στην Ουκρανία. «Οι στρατιώτες της πρώτης γραμμής σε πολλές περιοχές έχουν κάνει έκκληση για περισσότερα πυρομαχικά και προσωπικό».

«Αν αυτό συνεχίσει τότε θα χάσουμε το πιο σημαντικό απ’όλα, θα χάσουμε τη Ρωσία», κατέληξε ο Πριγκόζιν.