Η Ρωσία συνεχίζει τα «τυφλά» – κατά το Κίεβο – χτυπήματα στην Ουκρανία, με αποτέλεσμα τον θάνατο αμάχων. Τουλάχιστον πέντε άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και περισσότεροι από 20 τραυματίστηκαν σήμερα 29.6.2026 σε ρωσικό πυραυλικό πλήγμα στην πόλη Ντνίπρο στην ανατολική Ουκρανία, όπως ανακοίνωσαν οι αρχές.
«Ο εχθρός έπληξε το Ντνίπρο με πύραυλο» – οι αναφορές κάνουν λόγο για Iskander-M– σήμερα το πρωί, ανέφερε η αστυνομία σε ανακοίνωση, η οποία συνοδευόταν από εικόνες με ανθρώπους να απομακρύνονται σε φορεία, διευκρινίζοντας ότι η επίθεση έπληξε «ιδιωτική επιχείρηση» στην πόλη, που αποτελεί τακτικά στόχο της Μόσχας.
Σύμφωνα με τον επικεφαλής της στρατιωτικής διοίκησης της περιφέρειας του Ντνιπροπετρόφσκ Ολεξάντρ Χάνζα, η πρωινή επίθεση προκάλεσε τον θάνατο τουλάχιστον πέντε ανθρώπων και των τραυματισμό άλλων 21.
💔 The number of injured in Dnipro has increased to 28 people.
— MAKS 26 🇺🇦👀 (@Maks_NAFO_FELLA) June 29, 2026
Five people died 🕯️ pic.twitter.com/7NicyLMUIx
This morning, Russian terrorists attacked Dnipro with a ballistic missile, killing five civilians and injuring more than ten others. pic.twitter.com/s1ld6z6OEs
— Alexandre 🇺🇦 (@Toriadus) June 29, 2026
«Υπάρχουν ήδη 21 τραυματίες στο Ντνίπρο» εκ των οποίων οι πέντε σε σοβαρή κατάσταση, διευκρίνισε ο Ολεξάντρ Χάνζα σε ανάρτηση στο Telegram.
Στο νότιο τμήμα της χώρας, δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και έξι τραυματίστηκαν, μεταξύ των οποίων ένα παιδί, σε πλήγμα με ρωσικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος (drone) σε λεωφορείο στην πόλη της Ζαπορίζια, όπως δήλωσε σήμερα ο επικεφαλής της στρατιωτικής διοίκησης της ομώνυμης περιφέρειας Ιβάν Φεντόροφ.
A russian drone struck a civilian minibus in Zaporizhzhia, killing three people and injuring six others, including a child.
— Iryna Voichuk (@IrynaVoichuk) June 29, 2026
The world keeps treating these as separate attacks. In reality, they are all part of the same practice: russia’s human safari. pic.twitter.com/uNWZXzEQpW
Η Ρωσία πλήττει σχεδόν καθημερινά την Ουκρανία με drones και πυραύλους από την έναρξη της εισβολής της τον Φεβρουάριο του 2022, που είναι η πλέον πολυαίμακτη σύγκρουση στην Ευρώπη μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.




