Ουκρανία: Ανησυχία για εισβολή Ουκρανών στρατιωτών σε ζώνες που ελέγχουν οι Ρώσοι

Δεν έχουν μείνει με σταυρωμένα τα χέρια οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις από ό,τι φαίνεται απέναντι στις ενέργειες των Ρώσων που κατέχουν περιοχές της Ουκρανίας. 

 Συγκεκριμένα, ο Andriy Shor, ειδικός εκκαθάρισης ναρκοπεδίων και ουκρανός στρατιώτης που συμμετείχε σε μάχες για το αεροδρόμιο του Ντόνετσκ και το χωριό Pisky, δήλωσε ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας διέσχισαν τα σύνορα της πόλης Horlivka στην περιοχή Ντόνετσκ που κατέχουν τα ρωσικά στρατεύματα.

Έχει ήδη γράψει κάποιος για το γεγονός ότι οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις έχουν εγκατασταθεί την πόλη Horlivka; Μη ρωτάς για πηγές», έγραψε στο Facebook αργά την Τετάρτη 27 Μαρτίου.

Επιπλέον, η υπηρεσία Τύπου του Ουκρανικού Υπουργείου Άμυνας δήλωσε στο UNIAN ότι δεν θα μπορούσε ούτε να επιβεβαιώσει ούτε να αρνηθεί αυτές τις πληροφορίες, αφού «δεν γνωρίζουν την κατάσταση, στην οποία βρίσκεται τώρα η περιοχή του Horlivka.

Σύμφωνα μάλιστα με δηλώσεις της καναδικής πρεσβείας στην ουκρανία δύο πλοία του ΝΑΤΟ της δύναμης SNMG2, η οποία μάλιστα έκανε χτες κοινές ασκήσεις με το ελληνικό πολεμικό ναυτικό στο Μυρτώο Πέλαγος, θα προσεγγίσουν το λιμάνι της Οδησού.

Πηγή: Unian