OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΚΟΣΜΟΣ

Ουκρανία: Πυροβολισμοί μεταξύ αστυνομίας και διαδηλωτών

21/02/2014 - 11:33
Share on FacebookShare on Twitter

Οι ουκρανικές δυνάμεις ασφαλείας απάντησαν στα πυρά που δέχθηκαν από διαδηλωτές στην περιοχή ανάμεσα στην Πλατεία της Ανεξαρτησίας και το κτίριο του Κοινοβουλίου, σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας.

Το υπουργείο Εσωτερικών της Ουκρανίας κατηγόρησε με ανακοίνωσή του τους διαδηλωτές ότι άνοιξαν πυρ εναντίον των δυνάμεων ασφαλείας, προσπαθώντας να σπάσουν τον αστυνομικό κλοιό και να προχωρήσουν προς το κτίριο του Κοινοβουλίου.

«Τα πυρά συνεχίζονται», αναφέρεται στην ανακοίνωση στην οποία κατηγορούνται οι διαδηλωτές για παραβίαση της εκεχειρίας.

Η ουκρανική αστυνομία ανακοίνωσε από την πλευρά της ότι ανταπέδωσε τα πυρά των διαδηλωτών στον δρόμο ανάμεσα στην Πλατεία της Ανεξαρτησίας και το Κοινοβούλιο, χωρίς να διευκρινίσει εάν υπάρχουν θύματα. Στην αστυνομική ανακοίνωση διευκρινίζεται ότι επιτόπου έχουν αναπτυχθεί ένοπλες αστυνομικές δυνάμεις για να επιτρέψουν την υποχώρηση των αστυνομικών που έχουν αποκλείσει τον δρόμο προς το Κοινοβούλιο, εάν δεχθούν επίθεση.

Ταυτόχρονα, συμπλοκές ανάμεσα στους βουλευτές ξέσπασαν στον ουκρανικό κοινοβούλιο κατά την ανάπαυλα των εργασιών, καθυστερώντας τη συζήτηση για ενδεχόμενη συνταγματική μεταρρύθμιση που θα περιορίζει τις εξουσίες του προέδρου της χώρας.

Χάος επικράτησε στην αίθουσα των συνεδριάσεων όταν βουλευτές πιάστηκαν στα χέρια για αρκετή ώρα. Μετά την αποχώρηση του προέδρου Βολοντίμιρ Ρίμπακ συνεχίσθηκαν οι διαπληκτισμοί.

Νωρίτερα ο πρωθυπουργός της Πολωνίας Ντόναλντ Τουσκ δήλωσε ότι το σχέδιο συμφωνίας ανάμεσα στην ουκρανική ηγεσία και την αντιπολίτευση είναι έτοιμο, αλλά δεν έχει επιτευχθεί η τελική συμφωνία.

O υπουργός Εξωτερικών της Πολωνίας Ράντοσλαβ Σικόρσκι ανακοίνωσε από το Κίεβο οι διαπραγματεύσεις ανάμεσα στην ουκρανική ηγεσία, την αντιπολίτευση, την Ευρωπαϊκή Ένωση και τη Ρωσία θα επαναληφθούν μετά το μεσημέρι.
Από την πλευρά του, ο υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας Λοράν Φαμπιούς προειδοποίησε με δηλώσεις του στο ραδιοφωνικό δίκτυο Europe 1 από το Πεκίνο όπου έφθασε αφού συμμετείχε στις διαπραγματεύσεις στο Κίεβο, ότι το σχέδιο συμφωνίας αποτελεί ακόμη αντικείμενο διαβουλεύσεων και «δεν μπορούμε να πούμε τίποτε μέχρι το μεσημέρι».


«Ιδιαίτερα η αντιπολίτευση θέλει να έχει τη δυνατότητα να διαβουλευθεί με ορισμένους από τους εντολείς της, πράγμα που είναι απολύτως κατανοητό», πρόσθεσε. «Συμφωνήσαμε να μην ανακοινώσουμε τίποτε πριν από το μεσημέρι«, είπε ο γάλλος υπουργός Εξωτερικών Λοράν Φαμπιούς προειδοποιώντας ότι όσο οι διαπραγματεύσεις δεν έχουν ολοκληρωθεί, «πρέπει να παραμείνουμε επιφυλακτικοί».
«Διαπραγματευθήκαμε όλη τη μέρα και τη νύκτα, περισσότερες από πέντε ώρες με τον Γιανουκόβιτς, πολλές ώρες με την αντιπολίτευση, στη συνέχεια οι δύο πλευρές μεταξύ τους», εξήγησε ο Λοράν Φαμπιούς, ο οποίος διαδραμάτισε μαζί με τους ομολόγους του της Γερμανίας και της Πολωνίας Φρανκ-Βάλτερ Στάινμάγερ και Ράντοσλαβ Σικόρσκι ρόλο μεσολαβητή.

«Συζητήθηκαν όλα τα θέματα: τρόποι για τον τερματισμό της βίας, αυτό που ονομάζεται Σύνταγμα του 2004, εκλογές, και όλα αυτά σε μία εξαιρετικά δύσκολη ατμόσφαιρα, διότι χθες υπήρξαν δεκάδες και δεκάδες νεκροί και η χώρα είναι ή ήταν – δεν ξέρω τι πρέπει να πω- στα πρόθυρα του εμφυλίου πολέμου«, είπε ο γάλλος υπουργός Εξωτερικών.

Ωστόσο, στο Κίεβο, η κρατική τηλεόραση έσπευσε να μεταδώσει ότι μία συμφωνία έχει επιτευχθεί ανάμεσα στην ουκρανική ηγεσία και την αντιπολίτευση, η οποία προβλέπει τη διεξαγωγή πρόωρων προεδρικών εκλογών, τη συγκρότηση κυβέρνησης συνασπισμού και συνταγματική μεταρρύθμιση.

Προηγουμένως, και η ουκρανική προεδρία είχε σπεύσει να προκαταλάβει την επίτευξη συμφωνίας με την αντιπολίτευση, την ΕΕ και τη Ρωσία, χωρίς να δώσει περισσότερα στοιχεία. Η πληροφορία αυτή δεν επιβεβαιώθηκε από την αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης που συμμετέχει στις διαπραγματεύσεις, που διεξάγονται μία ημέρα μετά το λουτρό αίματος στο κέντρο του Κιέβου, όπου η αστυνομία και οι ελεύθεροι σκοπευτές του καθεστώτος άνοιξαν πυρ εναντίον των διαδηλωτών της αντιπολίτευσης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Καλάσνικοφ εναντίον διαδηλωτών στο Κίεβο όπου δεν απαντούν σε κλήσεις του Πενταγωνου!

Tags: ΚΙΕΒΟΟΥΚΡΑΝΙΑΟΥΚΡΑΝΙΑ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ

Related Posts

CENTCOM
ΚΟΣΜΟΣ

CENTCOM: «Έχουμε καταστρέψει πάνω από 8.000 στόχους του Ιράν – Δεν έχουν ναυτικό ούτε πετούν μαχητικά αεροσκάφη»

21/03/2026 - 14:37
Τραμπ
ΚΟΣΜΟΣ

Reuters: Ο πόλεμος στο Ιράν ξέφυγε από τον έλεγχο του Τραμπ – Οι λάθος υπολογισμοί και οι εναλλακτικές λύσεις

21/03/2026 - 14:14
Νατάνζ
ΚΟΣΜΟΣ

Με «bunker buster» βόμβες MOP χτύπησαν οι ΗΠΑ την ιρανική πυρηνική εγκατάσταση της Νατάνζ

21/03/2026 - 12:56

Διαβάστε Επίσης

CENTCOM: «Έχουμε καταστρέψει πάνω από 8.000 στόχους του Ιράν – Δεν έχουν ναυτικό ούτε πετούν μαχητικά αεροσκάφη»

Reuters: Ο πόλεμος στο Ιράν ξέφυγε από τον έλεγχο του Τραμπ – Οι λάθος υπολογισμοί και οι εναλλακτικές λύσεις

Με «bunker buster» βόμβες MOP χτύπησαν οι ΗΠΑ την ιρανική πυρηνική εγκατάσταση της Νατάνζ

Ιράν: Είμαστε σε αυτοάμυνα στην απρόκλητη επίθεση των ΗΠΑ – Τα Στενά του Ορμούζ παραμένουν ανοιχτά

ΗΠΑ και Ισραήλ επιτέθηκαν στην πυρηνική εγκατάσταση της Νατάνζ – Φονική «τρομοκρατική επίθεση» στη Βαγδάτη

Πούτιν σε Μοτζταμπά Χαμενεΐ: Η Ρωσία παραμένει πιστή φίλη και αξιόπιστος εταίρος του Ιράν

Ιράν: Πόσο πιθανό είναι να πέσει το καθεστώς μετά τον πόλεμο με ΗΠΑ και Ισραήλ – Τα τέσσερα σενάρια

CBS: Οι ΗΠΑ προετοιμάζουν χερσαία απόβαση στο Ιράν – Σε ετοιμότητα Πεζοναύτες και η 82nd Airborne

Top News

Γη της ελιάς - spoiler: Η Ερωφίλη χάνει το μωρό, ο Στάθης τη σπρώχνει για να τη γλιτώσει από τροχαίο

Γιώργος Τσαγκαράκης: Η μπίζνα με τα πλαστά έργα τέχνης στο Κολωνάκι - Τι ερευνά το ελληνικό FBI για τον γνωστό γκαλερίστα

Φασολάδα λεμονάτη, μπακαλιάρος σκορδαλιά και σπαγγέτι με κάπαρη και ελιές για το τραπέζι μας την επόμενη εβδομάδα

Χριστίνα Χειλά Φαμέλη: «Ο έρωτας είναι η κινητήρια δύναμη»

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert