«Όχι» από Κοτζιά σε «180»

Και ενώ το Μαξίμου, με ανακοίνωση που εξέδωσε δηλώνει για δεύτερη φορά ότι θα συζητήσει όταν έρθει η ώρα συλλογικά με τους ΑΝΕΛ το θέμα της υπερψήφισης της συμφωνίας των Πρεσπών από 180 βουλευτές, όπως έχει ζητήσει επανειλημμένως ο Πάνος Καμμένος, Κοτζιάς και Σβίγκου, διά των ερτζιανών, τοποθετούνται κατά της διευρυμένης πλειοψηφίας.

Συγκεκριμένα, ο Ν. Κοτζιάς σε συνέντευξή του στο ρ/σ «Στο Κόκκινο», ανέφερε:

«Δεν έχω καμία διάθεση να σχολιάσω τον κ. Καμμένο», η συμφωνία με την ΠΓΔΜ για το όνομα Βόρεια Μακεδονία «είναι πολύ καλή, δεν παραχωρεί εθνική κυριαρχία για να τίθενται ως προϋπόθεση οι 180 ψήφοι στη Βουλή. Ο κ. Καμμένος τα ξέρει αυτά, κάνει τις πολιτικές του επιλογές».

Από την ίδια συχνότητα, το ίδιο εκτίμησε και η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Ράνια Σβίγκου.

Στο πλαίσιο αυτό, ανέφερε: 

«Δεν χρειάζονται οι 180 για να κυρωθεί μια τέτοιου τύπου συμφωνία στη Βουλή σύμφωνα με το Σύνταγμα. Καταλαβαίνω ότι ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ θέτει το ζήτημα αυτό πολιτικά. Θεωρώ ότι είναι ένα ζήτημα το οποίο πρέπει να το θέσει στον πρωθυπουργό και να το συζητήσουν.

«Η κυβέρνηση αυτή στηρίζεται σε μια έντιμη συνεργασία μεταξύ των δύο κομμάτων, με δεδομένες τις διαφωνίες αλλά και τους κοινούς στόχους που την έχουν φέρει μέχρι εδώ και οι ίδιοι στόχοι μπορούν να την πάνε μέχρι τη λήξη της τετραετίας. Η στάση του κ. Καμμένου στηρίζει την κυβέρνηση. Αυτό έχει δείξει όλο το προηγούμενο διάστημα κι αυτό πιστεύω ότι θα δείξει και το επόμενο διάστημα.Ο ίδιος έχει δηλώσει, και είμαι σίγουρη ότι το πιστεύει, ότι η θητεία αυτής της κυβέρνησης θα λήξει στο τέλος της τετραετίας».

Πηγή: Capital