Ουάσιγκτον: Πέθανε ο Αμερικανός στρατιωτικός που αυτοπυρπολήθηκε μπροστά στην ισραηλινή πρεσβεία

Ο Αμερικανός στρατιωτικός της αμερικανικής Πολεμικής Αεροπορίας (USAF) που αυτοπυρπολήθηκε χθες μπροστά στην ισραηλινή πρεσβεία στην Ουάσιγκτον υπέκυψε στα τραύματά του, ανακοίνωσε σήμερα ο στρατός των ΗΠΑ.

«Το άτομο που ενεπλάκη στο χθεσινό επεισόδιο υπέκυψε στα τραύματά του και πέθανε χθες το βράδυ», ανέφερε ένας εκπρόσωπος του Πενταγώνου, διευκρινίζοντας ότι θα δοθούν στη δημοσιότητα «πρόσθετες πληροφορίες».

Ο στρατιωτικός νοσηλευόταν σε κρίσιμη κατάσταση μετά την αυτοπυρπόλησή του μπροστά στην πρεσβεία του Ισραήλ στην Ουάσιγκτον χθες Κυριακή. Μέσα ενημέρωσης ανέφεραν πως προέβη στο απονενοημένο διάβημα διαμαρτυρόμενος για τον πόλεμο στη Λωρίδα της Γάζας.

Εκπρόσωπος της USAF επιβεβαίωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο την πληροφορία πως ο άνδρας υπηρετούσε το τρέχον διάστημα στις τάξεις της, χωρίς να υπεισέλθει σε περισσότερες λεπτομέρειες. Από την πλευρά της η πρεσβεία του Ισραήλ ανέφερε πως κανένα μέλος του προσωπικού της δεν υπέστη τραυματισμό στο συμβάν και ότι ο αμερικανός στρατιωτικός του ήταν «άγνωστος».

Πηγή: AFP, ΑΠΕ – ΜΠΕ / Φωτογραφία αρχείου