Ουκρανία: 50 Ρώσοι στρατιώτες σκοτώθηκαν από ουκρανική επίθεση στο Λουγκάνσκ

Περίπου 50 Ρώσοι στρατιώτες σκοτώθηκαν και άλλοι 50 τραυματίστηκαν όταν ουκρανικές δυνάμεις επιτέθηκαν σε μια αποθήκη πυρομαχικών στην περιφέρεια Λουχάνσκ στην ανατολική Ουκρανία, ανακοίνωσε σήμερα ο ουκρανικός στρατός.

Το γενικό επιτελείο των ενόπλων δυνάμεων της Ουκρανίας, σε ανάρτησή του στο Facebook, δεν έδωσε λεπτομέρειες για το πότε και τον τρόπο που έγινε η επίθεση.

Συμπλήρωσε ότι σε ξεχωριστό πλήγμα στη νότια επαρχία Ζαπορίζια, σκοτώθηκαν έως και 15 Ρώσοι και τραυματίστηκαν άλλοι 20.

Το Reuters δεν ήταν σε θέση να επαληθεύσει ανεξάρτητα τις αναφορές. Οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις δεν απάντησαν αμέσως σε αίτημα για σχόλιο.

Νέα ανταλλαγή αιχμαλώτων πολέμου

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι 35 στρατιώτες που κρατούνταν αιχμάλωτοι στην Ουκρανία επέστρεψαν μετά από συνομιλίες, μετέδωσαν ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων.

Ο σύμβουλος του Ουκρανού προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι, Andriy Yermak, δημοσίευμε ένα βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που δείχνει τους Ουκρανούς αιχμαλώτους πολέμου, οι οποίοι ήταν μεταξύ των 35 αιχμαλώτων που αφέθηκαν ελεύθεροι στις 23 Νοεμβρίου.

Με πληροφορίες από: ΑΠΕ – ΜΠΕ / Reuters