Ουκρανία: Ανακοίνωσε πως κατέρριψε 29 drones και έναν πύραυλο cruise

Η Ουκρανία κατέστρεψε 29 από τα 31 μη επανδρωμένα αεροσκάφη και ένα πύραυλο cruise που εξαπολύθηκαν από τη Ρωσία με στόχο κυρίως τις περιφέρειες του Μικολάγιεφ και του Ντνιπροπετρόφσκ, ανακοίνωσε σήμερα η ουκρανική Πολεμική Αεροπορία.

Οι επιθέσεις πραγματοποιήθηκαν σε κύματα στη διάρκεια της νύκτας και διήρκεσαν περισσότερο από τρεις ώρες, είχε ανακοινώσει νωρίτερα η νότια διοίκηση των δυνάμεων στην Ουκρανία.

Συντρίμμια που έπεσαν στη νοτιοανατολική πόλη Ντνίπρο προκάλεσαν πυρκαγιά σε ιδιωτική εταιρεία που κατασβέσθηκε γρήγορα, δήλωσε ο Σέρχιι Λισάκ, κυβερνήτης της περιφέρειας Ντνιπροπετρόφσκ.

Ζημιές σε εγκαταστάσεις μιας βιομηχανικής επιχείρησης στην πόλη Πάβλοχραντ προκάλεσαν πυρκαγιά που επίσης κατασβέσθηκε, πρόσθεσε ο ίδιος μέσω της πλατφόρμας Telegram.

Δεκάξι μη επανδρωμένα αεροσκάφη καταστράφηκαν πάνω από τη νότια περιφέρεια του Μικολάγιεφ, δήλωσε ο κυβερνήτης της, ο Βιτάλι Κιμ.

Το Reuters σημειώνει πως δεν ήταν σε θέση να επιβεβαιώσει τις πληροφορίες για τη νέα ρωσική επίθεση στην Ουκρανία από ανεξάρτητη πηγή.

Πηγές: Reuters, ΑΠΕ-ΜΠΕ