Ουκρανία: «Δεν έχουμε καμία σχέση με τις νυχτερινές επιθέσεις με drones στο Κρεμλίνο»

Η Ουκρανία «δεν έχει καμία σχέση» με την επίθεση με drone στο Κρεμλίνο, μια επίθεση που η Μόσχα απέδωσε στο Κίεβο, τόνισε σήμερα η ουκρανική προεδρία.

«Φυσικά, η Ουκρανία δεν έχει καμία σχέση με τις επιθέσεις με μη επανδρωμένα αεροσκάφη στο Κρεμλίνο», δήλωσε ο Μιχαΐλο Ποντολιάκ, σύμβουλος του προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι, σε μήνυμά του σε δημοσιογράφους.

Ο σύμβουλος του Ζελένσκι υποστηρίζει ότι πρόκειται για στημένη προβοκάτσια, καθώς η Ρωσία ετοιμάζει μια τρομοκρατική επίθεση μεγάλης κλίμακας. «Η Ουκρανία δεν έχει λόγο να επιτεθεί στο Κρεμλίνο. Διεξάγουμε έναν καθαρά αμυντικό πόλεμο και μια τέτοια επίθεση δεν έχει κανένα στρατηγικό πλεονέκτημα», έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter.

«Οι επιθέσεις με drones εντός της Ρωσικής Ομοσπονδίας δείχνουν ξεκάθαρα την δράση αντιστασιακών δυνάμεων και ότι ο Πούτιν έχει χάσει τον έλεγχο της χώρας», πρόσθεσε.

Επίσης, ο εκπρόσωπος του Ουκρανού προέδρου, Σέρχιι Νικιφόροβ ανακοίνωσε ότι το Κίεβο δεν έχει καμία πληροφορία σχετικά με τις νυχτερινές επιθέσεις κατά του Κρεμλίνου, τις οποίες η Μόσχα θεωρεί «τρομοκρατική επίθεση και απόπειρα δολοφονίας του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν».

«Όπως έχει δηλώσει επανειλημμένα ο πρόεδρος Ζελένσκι, η Ουκρανία κατευθύνει όλες τις διαθέσιμες δυνάμεις και μέσα για να απελευθερώσει τα δικά της εδάφη και όχι να επιτεθεί σε άλλα», τόνισε ο Ουκρανός αξιωματούχος.

Με πληροφορίες από: ΑΠΕ – ΜΠΕ, Ukrainska Pravda / Φωτογραφία Reuters