Ουκρανία: Έφτασε στο Λβιβ ο Ερντογάν – Ξεκίνησε η συνάντηση με τον Ζελένσκι

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έφτασε προ ολίγου στο Λβιβ στη δυτική Ουκρανία, όπου θα συναντηθεί με τον Ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι και τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες.

Σύμφωνα με τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης, ο Ερντογάν έφτασε με το προεδρικό αεροσκάφος στο αεροδρόμιο Rzeszow της ανατολικής Πολωνίας, το οποίο βρισκεται κοντά στα ουκρανικά σύνορα. Έπειτα, μέσω ξηράς έφταση στη δυτική πόλη της Ουκρανίας, το Λβιβ.

Τον Τούρκο πρόεδρο υποδέχθηκε ο Περιφερειάρχης του Rzeszow, Radoslaw Wiatr, και ο Τούρκος πρέσβης στην Βαρσοβία, Cengiz Kamil Fırat.

Σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο Anadolu, η συνάντηση Ερντογάν-Ζελένσκι ξεκίνησε στις 14.40 (Ώρα Ελλάδος) και πραγματοποιείται στο παλάτι Πότσκι. Αργότερα, στη συνάντηση θα παρευρεθεί και ο ΓΓ του ΟΗΕ.

Μετά το τέλος των συναντήσεων, οι τρεις ηγέτες θα παραχωρήσουν κοινή συνέντευξη τύπου.

Λίγο νωρίτερα, κατέφθασε στο Λβιβ και ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι, ο οποίος επισκέφθηκε το νοσοκομείο της πόλης, όπου συναντήθηκε και συνομίλησε με τραυματισμένους στρατιώτες και βετεράνους από τον πόλεμο που μαίνεται με τη Ρωσία.

Όπως ανέφερε το OnAlert νωρίτερα, ένα από τα θέματα συζήτησης ανάμεσα στον Ουκρανό και τον Τούρκο πρόεδρο, σύμφωνα με τουρκικά μέσα ενημέρωσης, θα είναι η ασφαλής επιστροφή των δύο στρατιωτικών μεταγωγικών αεροσκαφών A400M της τουρκικής Πολεμικής Αεροπορίας, που έχουν εγκλωβιστεί σε ένα αεροδρόμιο κοντά στο Κίεβο λόγω του πολέμου.

Με πληροφορίες από: Anadolu / Φωτογραφία αρχείου Reuters