Ουκρανία: «Η αντεπίθεση προχωρά πιο αργά απ΄ό,τι είχε προβλεφθεί αλλά σημειώνει πρόοδο»

Η αντεπίθεση στην Ουκρανία κατά των ρωσικών δυνάμεων «προχωρά με βραδύτερο ρυθμό από αυτόν που είχε προβλεφθεί» αλλά σημειώνει σταθερή πρόοδο, δήλωσε σήμερα ο επικεφαλής του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας των ΗΠΑ στρατηγός Μαρκ Μίλι.

«Προχωρά με βραδύτερο ρυθμό από αυτόν που είχε προβλεφθεί. Δεν μου προκαλεί έκπληξη», δήλωσε ο Μίλι κατά την ομιλία του στην Εθνική Λέσχη Τύπου. Η αντεπίθεση «προχωρά σταθερά, προσεκτικά, περνώντας μέσα από πολύ δύσκολα ναρκοπέδια, κ.ά».

Οι σφοδρές μάχες συνεχίζονται γύρω από τις ανατολικές πόλεις, όπως το Λίμαν και το Μπαχμούτ, αναφέρει μια έκθεση του Ινστιτούτου Μελέτης του Πολέμου (Institute for the Study of War – ISW).

Το γενικό επιτελείο των ενόπλων δυνάμεων της Ουκρανίας ανακοίνωσε ότι σήμερα σημειώθηκαν 26 επιθέσεις από τον εχθρό κατά στρατιωτικών θέσεων και υποδομών.

«Ο εχθρός συνεχίζει να επικεντρώνει τις κύριες προσπάθειές του προς την κατεύθυνση των Λίμαν, Μπαχμούτ και Maryinskomu».

Πρόσθεσε επίσης ότι τα ρωσικά στρατεύματα στις περιοχές της Χερσώνας και της Ζαπορίζια στη νότια Ουκρανία προσπαθούν να επιβραδύνουν την πρόοδο της Ουκρανίας με σφοδρό βομβαρδισμό.

Ουκρανοί αξιωματούχοι έχουν αναφέρει ότι γίνονται πρόοδοι στα μέτωπα προς όλες τις κατευθύνσεις. Την ίδια ώρα ο πρόεδρος Ζελένσκι έδωσε εντολή να ενισχυθεί στρτιωτικά το βόρειο τμήμα της χώρας, μετά την μετακόμιση της Wagner και του αρχηγού της, Γεβγκένι Πριγκόζιν, στη Λευκορωσία.

Με πληροφορίες από: ΑΠΕ – ΜΠΕ, ISW / Φωτογραφία Reuters