Ουκρανία: Η εναλλακτική παρέλαση για την 9η Μαΐου με κατεστραμμένα ρωσικά τανκς – Το «τρολάρισμα» στη Ρωσία

Την ίδια ημέρα που ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν παρευρέθηκε στην παρέλαση για την Ημέρα της Νίκης στη Μόσχα, η Ουκρανία διοργάνωσε τη δική της «παρέλαση», παρουσιάζοντας κατεστραμμένα και αιχμαλωτισμένα ρωσικά τανκς.

Μέσω Twitter, το ουκρανικό υπουργείο Άμυνας δήλωσε στις 9 Μαΐου ότι η 93η Μηχανοποιημένη Ταξιαρχία του στρατού διοργάνωσε μια «παρέλαση με τρόπαια, τα ρωσικά άρματα μάχης» για να «τρολάρει» τη ρωσική γιορτή.

«Ίσως οι επιτιθέμενοι πιστεύουν ότι οπλίζοντας τον ουκρανικό στρατό με ρωσικό (κατασχεμένο) εξοπλισμό, θα επηρεάσει την χρήση του οπλισμού από το ΝΑΤΟ; Νέο έξυπνο σχέδιο», χλεύασε τη Ρωσία για άλλη μια φορά το ουκρανικό υπουργείο Άμυνας σε ένα tweet.

Στις 9 Μαΐου, η Ρωσία τίμησε την Ημέρα της Νίκης, σε ανάμνηση της νίκης της Σοβιετικής Ένωσης επί της Ναζιστικής Γερμανίας στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, ο Ρώσος Πρόεδρος επέκρινε την επέκταση του ΝΑΤΟ, κατηγόρησε τις ΗΠΑ για επιθετικότητα και αναφέρθηκε στην Ουκρανία και τους ηγέτες της ως Ναζί. Υποστήριξε αυτό που αποκάλεσε «στρατιωτική επιχείρηση» στην Ουκρανία για να την «αποναζιστικοποιήσει», υποστηρίζοντας ότι η Ρωσία δεν είχε εναλλακτική λύση επειδή η Δύση «προετοιμαζόταν για εισβολή στη ρωσική γη, συμπεριλαμβανομένης της Κριμαίας».

«Αυτό είναι απολύτως απαράδεκτο για εμάς», πρόσθεσε. «Ο κίνδυνος αυξανόταν μέρα με τη μέρα», είπε ο Πούτιν. «Η Ρωσία έχει δώσει μια προληπτική απάντηση στην επιθετικότητα. Ήταν αναγκαστική, έγκαιρη και η μόνη σωστή απόφαση».

Με πληροφορίες από: Eurasian Times / Φωτογραφία αρχείου Reuters