Ουκρανία: Ληστές δολοφόνησαν 8μελή οικογένεια σε υπό ρωσική κατοχή χωριό – Ύποπτοι άνδρες της Wagner

Άνδρες λήστεψαν και σκότωσαν μια οκταμελή οικογένεια στο κατεχόμενο από τη Ρωσία χωριό Μακιγίβκα της επαρχίας Λουγκάνσκ στην ανατολική Ουκρανία, μετέδωσαν σήμερα ρωσικά και ουκρανικά μέσα ενημέρωσης. Ανάμεσα στα θύματα είναι τέσσερα παιδιά.

Οι ληστές έκλεψαν μετρητά, κινητά τηλέφωνα και ένα αυτοκίνητο. Σύμφωνα με το ρωσικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων TASS, τρεις ύποπτοι έχουν συλληφθεί.

Σύμφωνα με ουκρανικά μέσα ενημέρωσης, οι ύποπτοι είναι μέλη της διαβόητης οργάνωσης μισθοφόρων Wagner. Η οργάνωση έχει πρόσφατα στρατολογήσει νέα μέλη – κρατούμενους από ρωσικές φυλακές.

Το βρετανικό υπουργείο Άμυνας δήλωσε στην τελευταία ενημέρωσή του για τη στρατιωτική κατάσταση στην Ουκρανία ότι οι μάχες ήταν ιδιαίτερα έντονες γύρω από τη στρατηγική ανατολική πόλη Μπαχμούτ στην επαρχία Ντονέτσκ και Σβάτοβε και στις βορειότερες επαρχίες του Λουγκάνσκ.

«Η Ρωσία συνεχίζει να εξαπολύει τακτικά επιθέσεις μικρής κλίμακας σε αυτές τις περιοχές (του Μπαχμούτ και του Σβάτοβε), αν και λίγα εδάφη έχουν αλλάξει χέρια», σύμφωνα με ανάρτηση του βρετανικού υπουργείου Άμυνας στο Twitter.

Με πληροφορίες από: AΠΕ – ΜΠΕ / Φωτογραφία αρχείου Reuters