Ουκρανία: Νεκροί και τραυματίες από ρωσική επίθεση στο Κουπιάνσκ

Η Ρωσία έπληξε ένα κέντρο μεταγγίσεων αίματος στο Κουπιάνσκ, στην περιοχή του Χαρκόβου στην ανατολική Ουκρανία και υπάρχουν νεκροί και τραυματίες, ανακοίνωσε χθες το βράδυ ο πρόεδρος της χώρας Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

«Αυτό το έγκλημα πολέμου τα λέει όλα για τη ρωσική επιθετικότητα. Κτήνη που καταστρέφουν όλα όσα απλώς επιτρέπουν να ζήσει κανείς», πρόσθεσε. Σύμφωνα με τον Ζελένσκι, στο σημείο ξέσπασε πυρκαγιά και οι διασώστες καταβάλλουν προσπάθειες για την κατάσβεσή της.

Νωρίτερα χθες το βράδυ, ο πρόεδρος Ζελένσκι ανακοίνωσε πως ρωσικοί πύραυλοι έπληξαν την αεροναυπηγική βιομηχανία Motor Rich. 

Το εργοστάσιο της Motor Sich στη Ζαπορίζια είχε χτυπηθεί από τους Ρώσους λίγους μήνες μετά την εισβολή στην Ουκρανία. Πέρσι το φθινόπωρο το ουκρανικό κράτος εθνικοποίησε την εταιρεία η οποία κατασκευάζει κυρίως μηχανές για αεροσκάφη, ελικόπτερα και δρόνους, επικαλούμενο τη «στρατηγική σημασία της», ώστε να βοηθήσει στην πολεμική προσπάθεια.

Σύμφωνα με τον Ζελένσκι, η Ρωσία εκτόξευσε υπερηχητικούς πυραύλους Kinjal και πυραύλους πλεύσης Kalibr, «ορισμένοι εκ των οποίων καταρρίφθηκαν».

Η έδρα της εταιρείας βρίσκεται στη Ζαπορίζια, σε μια περιοχή που ελέγχεται εν μέρει από τις ρωσικές δυνάμεις. Δεν έχει προς το παρόν διευκρινιστεί αν τα ρωσικά πλήγματα είχαν ως στόχο την έδρα της Motor Sich.

Με πληροφορίες από: ΑΠΕ – ΜΠΕ / Φωτογραφία Reuters