Ουκρανία: Νεκρός και δεύτερος Γάλλος μαχητής που πολεμούσε στο πλευρό των ουκρανικών δυνάμεων

Το γαλλικό υπουργείο Εξωτερικών επιβεβαίωσε σήμερα τον θάνατο στην Ουκρανία ενός δεύτερου Γάλλου μαχητή, επιβεβαιώνοντας πληροφορίες που έδωσε στη δημοσιότητα το τηλεοπτικό δίκτυο RTL χθες Δευτέρα.

«Μάθαμε τα θλιβερά νέα για αυτόν τον θάνατο», ανέφερε η ανακοίνωση. «Εκφράζουμε τα συλλυπητήριά μας στην οικογένεια του θανόντος, με την οποία οι αρμόδιες υπηρεσίες (…) είναι σε επαφή».

Οι ουκρανικές αρχές και η Διεθνής Λεγεώνα υπεράσπισης της Ουκρανίας, επίσημος οργανισμός των ξένων μαχητών που παίρνουν μέρος στον πόλεμο στην Ουκρανία, επιβεβαίωσαν τον περασμένο μήνα τους θανάτους τεσσάρων ξένων εθελοντών. Η Λεγεώνα δημοσιοποίησε τα ονόματα ενός Ολλανδού, ενός Αυστραλού, ενός Γερμανού κι ενός Γάλλου, χωρίς να διευκρινίσει ούτε τις ημερομηνίες, ούτε τις συνθήκες των θανάτων τους.

«Χάσαμε τα αδέρφια μας στη μάχη αλλά η ανδρεία τους, η μνήμη τους και η κληρονομιά τους θα μας εμπνέουν για πάντα», ανέφερε η Λεγεώνα στον λογαριασμό της στο Facebook, μεταφορτώνοντας φωτογραφίες των τεσσάρων ανδρών με στολές παραλλαγής και ελαφρά όπλα. Το γαλλικό υπουργείο Εξωτερικών επιβεβαίωσε την Παρασκευή ότι Γάλλος «μαχητής που είχε πάει εθελοντής» στην Ουκρανία σκοτώθηκε «σε μάχες»

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ / Φωτογραφία αρχείου Reuters