Ουκρανία: Ο πόλεμος θα συνεχιστεί μέχρι τον Σεπτέμβρη – Τα ρωσικά σχέδια κατάληψης των Ντονέτσκ, Λουγκάνσκ και Χερσώνα

Η Γενική Διεύθυνση Πληροφοριών του Υπουργείου Άμυνας στην Ουκρανία λέει ότι ο ρωσικός στρατός διαδίδει πληροφορίες ότι οι εχθροπραξίες ενδέχεται να συνεχιστούν μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2022, σύμφωνα με ουκρανικά μέσα ενημέρωσης.

Διαδίδονται πληροφορίες μεταξύ των στρατιωτικών του στρατού κατοχής ότι η θητεία της λεγόμενης «ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης» έχει οριστεί να διαρκέσει μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2022, αναφέρει η ανακοίνωση της υπηρεσίας.

Η Ρωσία θα προσπαθήσει να προσαρτήσει κατεχόμενα τμήματα της Ουκρανίας

Παράλληλα, σύμφωνα με την ουκρανική υπηρεσία πληροφοριών, η Ρωσική Ομοσπονδία ετοιμάζεται να κυβερνήσει τα κατεχόμενα ουκρανικά εδάφη.

Η Ρωσία εξετάζει το ενδεχόμενο συμπερίληψης των κατεχόμενων εδαφών της νότιας Ουκρανίας στην προσωρινά κατεχόμενη Κριμαία και την περαιτέρω ένταξή τους στον ρωσικό οικονομικό χώρο. Την 1η Μαΐου, ο Oleg Kryuchkov, ο σύμβουλος για την πολιτική πληροφόρησης του «αρχηγού της Κριμαίας», ανακοίνωσε την ανάπτυξη ενός σχεδίου με προθεσμία τουλάχιστον το 2030.

Η Ρωσία θα προσπαθήσει να προσαρτήσει τα κατεχόμενα εδάφη των περιφερειών Ντόνετσκ, Λουχάνσκ και Χερσώνα έως τα μέσα Μαΐου, δήλωσε ο πρεσβευτής των ΗΠΑ στον ΟΑΣΕ Μάικλ Κάρπεντερ, επικαλούμενος αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών, ανέφερε το CNN στις 2 Μαΐου.

Σύμφωνα με τον Κάρπεντερ, οι ΗΠΑ έχουν «άκρως αξιόπιστες» πληροφορίες ότι η Ρωσία θα επιχειρήσει να προσαρτήσει τις κατεχόμενες Περιφέρειες του Ντόνετσκ και του Λουχάνσκ «κάποια στιγμή στα μέσα Μαΐου» και ότι υπάρχουν σχέδια να ιδρύσουν μια παρόμοια ψευδή «λαϊκή δημοκρατία» στην Περιφέρεια της Χερσώνας στην Ουκρανία και επίσης να τις καταλάβουν.