OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΚΟΣΜΟΣ

Ουκρανία: Ο στρατός έπληξε με drones διυλιστήριο και εργοστάσιο στη Ρωσία – Επαναπατρίστηκαν οι σοροί 757 Ουκρανών στρατιωτών

24/01/2025 - 16:17
Ουκρανία

REUTERS/Viacheslav Ratynskyi

Share on FacebookShare on Twitter

Ο στρατός στην Ουκρανία ανακοίνωσε σήμερα, Παρασκευή 24 Ιανουαρίου 2025, ότι εξαπέλυσε πλήγμα με μη επανδρωμένο εναέριο όχημα (drone) στη διάρκεια της νύχτας σε ένα διυλιστήριο της ρωσικής περιφέρειας Ριαζάν, νότια της Μόσχας, καθώς σε ένα εργοστάσιο μικροστοιχείων που χρησιμοποιούνται για την παραγωγή όπλων στην περιφέρεια Μπριάνσκ, νοτιοδυτικά της ρωσικής πρωτεύουσας.

«Οι δυνάμεις της ουκρανικής άμυνας έπληξαν σημαντικούς στόχους του κατακτητή στις ρωσικές περιφέρειες Ριαζάν και Μπριάνσκ», ανακοίνωσε το ουκρανικό γενικό επιτελείο στρατού.

Επίθεση με drones προκάλεσε «πυρκαγιές» σε δύο εγκαταστάσεις πετρελαίου στη Ριαζάν που εφοδιάζουν με καύσιμα τον ρωσικό στρατό, προστίθεται στην ανακοίνωση των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων.

«Το εργοστάσιο μικροστοιχείων Kremniï El στο Μπριάνσκ επλήγη επίσης», συνέχισε.

Russia suffered the most massive drone attack since the beginning of this year. In Ryazan, an oil refinery and a thermal power plant burned epically, and in Bryansk, a factory producing electronics for military equipment. pic.twitter.com/pt3MOUqIOF

— NEXTA (@nexta_tv) January 24, 2025

Σύμφωνα με το Κίεβο, πρόκειται για «μία από τις κυριότερες επιχειρήσεις μικροηλεκτρονικής βιομηχανίας στη Ρωσία» που κατασκευάζει εξαρτήματα για συστήματα ρωσικών πυραύλων και μαχητικών αεροσκαφών τα οποία χρησιμοποιεί η Μόσχα για να επιτεθεί στην Ουκρανία.

«Η συστηματική και στοχευμένη καταστροφή εγκαταστάσεων που εφοδιάζουν με καύσιμα, λιπαντικά και στρατιωτικό εξοπλισμό τον ρωσικό κατοχικό στρατό θα συνεχιστεί μέχρι η ένοπλη επίθεση της Ρωσίας κατά της Ουκρανίας να σταματήσει», υποστήριξε ακόμη ο ουκρανικός στρατός.

Επαναπατρίστηκαν οι σοροί 757 Ουκρανών στρατιωτών

Σε μια άλλη εξέλιξη, το Κίεβο ανακοίνωσε σήμερα πως οι σοροί 757 Ουκρανών στρατιωτών που σκοτώθηκαν στα πεδία της μάχης παραδόθηκαν από τη Ρωσία στην Ουκρανία – πρόκειται για τον μεγαλύτερο επαναπατρισμό σορών Ουκρανών στρατιωτών από την έναρξη του πολέμου πριν από σχεδόν τρία χρόνια.

Η ανταλλαγή σορών στρατιωτών και αιχμαλώτων πολέμου είναι ένας από τους τελευταίους τομείς συνεργασίας ανάμεσα στη Μόσχα και το Κίεβο αφότου ξεκίνησε η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία τον Φεβρουάριο του 2022.

«Οι σοροί 757 υπερασπιστών [της πατρίδας] που έπεσαν στη μάχη παραδόθηκαν στην Ουκρανία», ανακοίνωσε η κυβερνητική υπηρεσία, κέντρο συντονισμού για τους αιχμαλώτους πολέμου.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, η πλειονότητα αυτών μεταφέρθηκαν από την ανατολική περιφέρεια Ντονέτσκ, όπου διεξάγονται οι πιο σφοδρές μάχες, κυρίως γύρω από τη μεταλλευτική πόλη Ποκρόφσκ.

Μόνο από τα περίχωρα της πόλης Ποκρόφσκ προέρχονται 451 σοροί. Περίπου 130 προέρχονται από την περιοχή της Ζαπορίζια (νότια), όπου η Ρωσία ενέτεινε τις επιθέσεις της τους τελευταίους μήνες.

Το γεγονός αυτό προκαλεί φόβους στην Ουκρανία για μια ρωσική επίθεση σε αυτή την κατεύθυνση, καθώς τα στρατεύματα του Κιέβου αντιμετωπίζουν ήδη δυσκολίες στο ανατολικό μέτωπο.

Η προέλευση 34 σορών δεν αναφέρεται, σημειώνεται μόνο ότι προέρχονται από «διάφορα ρωσικά νεκροτομεία», σύμφωνα με το ουκρανικό κέντρο.

Τον περασμένο Δεκέμβριο, η Ουκρανία είχε ανακοινώσει ότι παρέλαβε τις σορούς 503 στρατιωτών της που έπεσαν στη μάχη. Τον Οκτώβριο, επαναπατρίστηκαν άλλες 501 σοροί, σύμφωνα πάντα με το Κίεβο.

Ο αριθμός των στρατιωτών που έχουν σκοτωθεί από την έναρξη του πολέμου παραμένει δύσκολο να προσδιοριστεί με ακρίβεια.

Τον Δεκέμβριο, ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε πως 43.000 Ουκρανοί στρατιώτες έχουν σκοτωθεί και 370.000 έχουν τραυματιστεί από τη ρωσική εισβολή το 2022, ένας απολογισμός που μπορεί να είναι χαμηλότερος από τον πραγματικό, σύμφωνα με παρατηρητές.

Από την πλευρά της η Ρωσία, που δεν ανακοινώνει τις απώλειές της στην Ουκρανία, δεν έχει μιλήσει για επιστροφή σορών Ρώσων στρατιωτών.

Με πληροφορίες από: ΑΠΕ – ΜΠΕ, AFP / Φωτογραφία αρχείου Reuters

Tags: ΟΥΚΡΑΝΙΑΟΥΚΡΑΝΙΚΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣΡΩΣΙΑ

Related Posts

Νετανιάχου
ΚΟΣΜΟΣ

Νετανιάχου: «Το Ισραήλ διευρύνει την ουδέτερη ζώνη στον Λίβανο – Η επιχείρηση κατά του Ιράν συνεχίζεται»

25/03/2026 - 21:42
Ιράν - ΗΠΑ - Νησί Χαργκ
ΚΟΣΜΟΣ

Ιράν: «Έχουμε πληροφορίες ότι οι ΗΠΑ ετοιμάζουν χερσαία επιχείρηση στα νησιά μας, μέσω γειτονικής χώρας»

25/03/2026 - 21:00
Ιράν - ΗΠΑ
ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: «Ο Τραμπ θα πλήξει ακόμη πιο σκληρά το Ιράν εάν δεν αποδεχτεί την ήττα του», προειδοποιεί ο Λευκός Οίκος

25/03/2026 - 20:34

Διαβάστε Επίσης

Καιρός σήμερα: Αραιές νεφώσεις και τοπικές βροχές στα δυτικά

Σαν σήμερα: Το 1896 ο Λεωνίδας Πύργος γίνεται ο πρώτος Έλληνας Ολυμπιονίκης στην ιστορία των σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων

Νετανιάχου: «Το Ισραήλ διευρύνει την ουδέτερη ζώνη στον Λίβανο – Η επιχείρηση κατά του Ιράν συνεχίζεται»

Ιράν: «Έχουμε πληροφορίες ότι οι ΗΠΑ ετοιμάζουν χερσαία επιχείρηση στα νησιά μας, μέσω γειτονικής χώρας»

ΗΠΑ: «Ο Τραμπ θα πλήξει ακόμη πιο σκληρά το Ιράν εάν δεν αποδεχτεί την ήττα του», προειδοποιεί ο Λευκός Οίκος

NYT: Το Ισραήλ προσπαθεί να καταστρέψει την ιρανική βιομηχανία όπλων μέσα σε 48 ώρες, πριν κάνει συμφωνία ο Τραμπ

To Ιράν απειλεί με επιθέσεις και στο στενό Μπαμπ ελ-Μαντέμπ στην Ερυθρά Θάλασσα, «αν οι ΗΠΑ επιχειρήσουν οποιαδήποτε χερσαία δράση»

Ισραήλ: Η κυβέρνηση ενέκρινε την επιστράτευση 400.000 εφέδρων – «Πράσινο φως» για νέα πλήγματα σε Ιράν και Χεζμπολάχ

Top News

Εριέττα Κούρκουλου - Βύρωνας Βασιλειάδης: Φωτογραφίες από την απόδραση στο Ναύπλιο με τους γιους τους

Ο Έλληνας πρέσβης διόρθωσε το «Μακεδονία» της Μελάνια Τραμπ και «πρόλαβε» μεγάλο ατόπημα

Κόνι Μεταξά: Δεν είμαι ανοιχτή σε νέο έρωτα, περνάω ωραία μόνη 

Σίσσυ Χρηστίδου σε Κωνσταντίνο Βασάλο: «Μπορεί να μένουμε σε μία ιστορία που είναι πολύ τοξική, αλλά να μην το ξέρουμε»

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert