OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΚΟΣΜΟΣ

Ουκρανία: «Οι Ρώσοι προετοιμάζονται για νέες επιχειρήσεις στα ανατολικά» – Σε ποιες περιοχές περιμένουν επιθέσεις

04/04/2022 - 17:25
Ουκρανία
Share on FacebookShare on Twitter

Η διοίκηση του ρωσικού στρατού προετοιμάζεται για νέες επιθετικές επιχειρήσεις στην ανατολική Ουκρανία, ενώ παράλληλα μονάδες του ρωσικού στρατού ανασυγκροτούνται και μεταφέρονται, ανέφερε σήμερα Δευτέρα η υπηρεσία Τύπου του Γενικού Επιτελείου Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, σύμφωνα με το Interfax.

«Η εχθρική διοίκηση, προκειμένου να προετοιμαστεί για μια επιθετική επιχείρηση στα ανατολικά της Ουκρανίας, αναπτύσσει στοιχεία της επιχειρησιακής κατασκευής μιας επιθετικής ομάδας και εγκαθιστά σύστημα ελέγχου. Τα στρατεύματα κατοχής ανασυντάσσονται και προσπαθούν να βελτιώσουν την τακτική κατάσταση σε ορισμένες περιοχές στη νότια Ουκρανία», αναφέρει η έκθεση.

Η αναλυτική εκτίμηση του ουκρανικού στρατού

Στην κατεύθυνση του Volyn, μονάδες των ενόπλων δυνάμεων της Λευκορωσίας με τέσσερις τακτικές ομάδες συνεχίζουν να εκτελούν επιχειρήσεις για την κάλυψη των συνόρων.

Στην κατεύθυνση της Polissia, παραμένει μεγάλη πιθανότητα επιθέσεων με πυραύλους και βομβιστικές επιθέσεις σε εγκαταστάσεις στρατιωτικής και πολιτικής υποδομής από ρωσικά αεροσκάφη που απογειώνονται από αεροδρόμια της Λευκορωσίας.

«Υπάρχει μετακίνηση μονάδων της Ανατολικής Στρατιωτικής Περιφέρειας και αερομεταφερόμενων στρατευμάτων από το έδαφος της Λευκορωσίας προς τη Ρωσία. Η μετακίνηση όπλων, στρατιωτικών και προσωπικού πραγματοποιείται σιδηροδρομικώς και αεροπορικώς», αναφέρεται στην ανακοίνωση των ουκρανικών δυνάμεων.

⚡️General Staff: Russia building up troops for an offensive in eastern Ukraine.

Russian troops are regrouping and are trying to improve their tactical positions in southern Ukraine, according to the Armed Forces. New units are also being formed to send more troops to Ukraine.

— The Kyiv Independent (@KyivIndependent) April 4, 2022

Στην κατεύθυνση Σίβερσκε, ο εχθρός ολοκλήρωσε την απόσυρση μονάδων από την Κεντρική Στρατιωτική Περιφέρεια προς το έδαφος της περιοχής Κουρσκ και έχει ξεκινήσει την περαιτέρω κίνησή τους προς τα ανατολικά.

Στην κατεύθυνση Slobozhanske, ο εχθρός συνεχίζει να «μπλοκάρει» το Χάρκοβο, κάνει επιθέσεις στην πόλη, ενώ ανασυντάσσει στρατεύματα. Επιπλέον ενισχύει την αεροπορική κάλυψη σημαντικών σημείων στην περιοχή Belgorod, όπως περιοχές συγκέντρωσης στρατευμάτων.

Μεγάλη παραμένει η πιθανότητα αεροπορικών επιθέσεων και βομβαρδισμών σε πολιτικούς στόχους στο Χάρκοβο και προετοιμάζονται για επίθεση προς την κατεύθυνση του Σλοβιάνσκ.

Στις κατευθύνσεις Ντόνετσκ και Tavriyske, οι κύριες προσπάθειες του εχθρού συγκεντρώνονται στις περιοχές των οικισμών Rubizhne, Popasna, καθώς και στην απόκτηση πλήρους ελέγχου στην πόλη της Μαριούπολης. Οι ρωσικές δυνάμεις έχουν κάνει οκτώ αεροπορικές επιδρομές σήμερα, αλλά οι μάχες συνεχίζονται. Οι Ουκρανοί κρατούν ακόμα την άμυνα της πόλης.

Οι Ρώσοι ολοκληρώνουν την ανασύνταξη και αντικατάσταση μονάδων που έχουν χάσει επιθετικές ικανότητες προκειμένου να αρχίσουν ξανά τις ενεργές επιθετικές επιχειρήσεις.

Στην κατεύθυνση Pivdenny Buh, τα ουκρανικά στρατεύματα απωθούν τους Ρώσους στην περιοχή κοντά στη Χερσώνα. Οι ρωσικές δυνάμεις «πετάνε» UAV στην περιοχή του Μικολάιβ για επιχειρήσεις αναγνώρισης και πληροφοριών.

«Στις επιχειρησιακές ζώνες της Μαύρης Θάλασσας και του Αζόφ, η δραστηριότητα της ναυτικής ομάδας του εχθρού έχει μειωθεί λόγω δύσκολων καιρικών συνθηκών» κατέληξε το Γενικό Επιτελείο στην Ουκρανία.

Tags: ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΟΥΚΡΑΝΙΑΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑΡΩΣΙΑ

Related Posts

Ρουάντα
ΚΟΣΜΟΣ

Εκατοντάδες άμαχοι από την ΛΔ του Κονγκό περνούν στη Ρουάντα για να γλιτώσουν από τις μάχες – Αναφορές για βομβαρδισμούς

05/12/2025 - 21:25
Κύπρος - Χριστοδουλίδης
ΚΥΠΡΟΣ

Κύπρος: Σε ανασχηματισμό προχώρησε ο πρόεδρος Χριστοδουλίδης – Aλλαγές σε πέντε υπουργεία

05/12/2025 - 20:24
Ουκρανία
ΚΟΣΜΟΣ

Ουκρανία: Νέες συνομιλίες με Αμερικανούς στη Φλόριντα για τον τερματισμό του πολέμου

05/12/2025 - 19:27

Διαβάστε Επίσης

Οι «Ινδιάνοι» της Αεροπορίας Στρατού: Τα Kiowa Warrior με διαθεσιμότητα ρεκόρ και ο δρόμος προς την Αλεξάνδρεια

Καιρός σήμερα: Βροχές και καταιγίδες σε Μακεδονία και Δωδεκάνησα – Δείτε αναλυτικά

Σαν σήμερα: Ο Ελληνικός Στρατός (Α’ Σώμα Στρατού) απελευθερώνει τους Αγίους Σαράντα

Εκατοντάδες άμαχοι από την ΛΔ του Κονγκό περνούν στη Ρουάντα για να γλιτώσουν από τις μάχες – Αναφορές για βομβαρδισμούς

Tiger: Η Αυστραλία μπορεί να στείλει τα 22 ελικόπτερα που αποσύρει στην Ουκρανία

Ενώσεις Στρατιωτικών Κρήτης: Νέες αντιδράσεις για το νομοσχέδιο του ΥΠΕΘΑ – Κατέθεσαν ψήφισμα διαμαρτυρίας

Κύπρος: Σε ανασχηματισμό προχώρησε ο πρόεδρος Χριστοδουλίδης – Aλλαγές σε πέντε υπουργεία

F-35: «Η Τουρκία είναι λίγους μήνες μακριά από το να επιστρέψει στο πρόγραμμα», λέει ο Αμερικανός πρέσβης στην Άγκυρα

Top News

Το νέο Δόγμα Μονρόε του Ντόναλντ Τραμπ: Τι σηματοδοτεί η νέα στρατηγική των ΗΠΑ για την Ευρώπη, την Ουκρανία και τον ανταγωνισμό με την Κίνα

Νηστίσιμοι λαχανοντολμάδες και εύκολο σαγανάκι γαρίδες ξεχωρίζουν στο μενού της επόμενης εβδομάδας

Η συγκινητική ιστορία 88χρονου που εργαζόταν σε σούπερ μάρκετ για να ζήσει και η πρωτοβουλία ανθρωπιάς νεαρού influencer

Μητσοτάκης, Κουτσούμπας, Ανδρουλάκης και Τσίπρας χορεύουν πεντοζάλι χάρη στην τεχνητή νοημοσύνη

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert