Ουκρανία: «Οι Ρώσοι προετοιμάζονται για νέες επιχειρήσεις στα ανατολικά» – Σε ποιες περιοχές περιμένουν επιθέσεις

Η διοίκηση του ρωσικού στρατού προετοιμάζεται για νέες επιθετικές επιχειρήσεις στην ανατολική Ουκρανία, ενώ παράλληλα μονάδες του ρωσικού στρατού ανασυγκροτούνται και μεταφέρονται, ανέφερε σήμερα Δευτέρα η υπηρεσία Τύπου του Γενικού Επιτελείου Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, σύμφωνα με το Interfax.

«Η εχθρική διοίκηση, προκειμένου να προετοιμαστεί για μια επιθετική επιχείρηση στα ανατολικά της Ουκρανίας, αναπτύσσει στοιχεία της επιχειρησιακής κατασκευής μιας επιθετικής ομάδας και εγκαθιστά σύστημα ελέγχου. Τα στρατεύματα κατοχής ανασυντάσσονται και προσπαθούν να βελτιώσουν την τακτική κατάσταση σε ορισμένες περιοχές στη νότια Ουκρανία», αναφέρει η έκθεση.

Η αναλυτική εκτίμηση του ουκρανικού στρατού

Στην κατεύθυνση του Volyn, μονάδες των ενόπλων δυνάμεων της Λευκορωσίας με τέσσερις τακτικές ομάδες συνεχίζουν να εκτελούν επιχειρήσεις για την κάλυψη των συνόρων.

Στην κατεύθυνση της Polissia, παραμένει μεγάλη πιθανότητα επιθέσεων με πυραύλους και βομβιστικές επιθέσεις σε εγκαταστάσεις στρατιωτικής και πολιτικής υποδομής από ρωσικά αεροσκάφη που απογειώνονται από αεροδρόμια της Λευκορωσίας.

«Υπάρχει μετακίνηση μονάδων της Ανατολικής Στρατιωτικής Περιφέρειας και αερομεταφερόμενων στρατευμάτων από το έδαφος της Λευκορωσίας προς τη Ρωσία. Η μετακίνηση όπλων, στρατιωτικών και προσωπικού πραγματοποιείται σιδηροδρομικώς και αεροπορικώς», αναφέρεται στην ανακοίνωση των ουκρανικών δυνάμεων.

Στην κατεύθυνση Σίβερσκε, ο εχθρός ολοκλήρωσε την απόσυρση μονάδων από την Κεντρική Στρατιωτική Περιφέρεια προς το έδαφος της περιοχής Κουρσκ και έχει ξεκινήσει την περαιτέρω κίνησή τους προς τα ανατολικά.

Στην κατεύθυνση Slobozhanske, ο εχθρός συνεχίζει να «μπλοκάρει» το Χάρκοβο, κάνει επιθέσεις στην πόλη, ενώ ανασυντάσσει στρατεύματα. Επιπλέον ενισχύει την αεροπορική κάλυψη σημαντικών σημείων στην περιοχή Belgorod, όπως περιοχές συγκέντρωσης στρατευμάτων.

Μεγάλη παραμένει η πιθανότητα αεροπορικών επιθέσεων και βομβαρδισμών σε πολιτικούς στόχους στο Χάρκοβο και προετοιμάζονται για επίθεση προς την κατεύθυνση του Σλοβιάνσκ.

Στις κατευθύνσεις Ντόνετσκ και Tavriyske, οι κύριες προσπάθειες του εχθρού συγκεντρώνονται στις περιοχές των οικισμών Rubizhne, Popasna, καθώς και στην απόκτηση πλήρους ελέγχου στην πόλη της Μαριούπολης. Οι ρωσικές δυνάμεις έχουν κάνει οκτώ αεροπορικές επιδρομές σήμερα, αλλά οι μάχες συνεχίζονται. Οι Ουκρανοί κρατούν ακόμα την άμυνα της πόλης.

Οι Ρώσοι ολοκληρώνουν την ανασύνταξη και αντικατάσταση μονάδων που έχουν χάσει επιθετικές ικανότητες προκειμένου να αρχίσουν ξανά τις ενεργές επιθετικές επιχειρήσεις.

Στην κατεύθυνση Pivdenny Buh, τα ουκρανικά στρατεύματα απωθούν τους Ρώσους στην περιοχή κοντά στη Χερσώνα. Οι ρωσικές δυνάμεις «πετάνε» UAV στην περιοχή του Μικολάιβ για επιχειρήσεις αναγνώρισης και πληροφοριών.

«Στις επιχειρησιακές ζώνες της Μαύρης Θάλασσας και του Αζόφ, η δραστηριότητα της ναυτικής ομάδας του εχθρού έχει μειωθεί λόγω δύσκολων καιρικών συνθηκών» κατέληξε το Γενικό Επιτελείο στην Ουκρανία.