Ουκρανία: Ουκρανικά HIMARS έπληξαν ρωσική βάση στο Λουγκάνσκ [vid]

Μια ρωσική στρατιωτική βάση στην κατεχόμενη πόλη του Περεβάλσκ, στην περιφέρεια του Λουγκάνσκ στην ανατολική Ουκρανία, επλήγη σήμερα, Τρίτη 28 Ιουνίου, από μια σειρά ισχυρών εκρήξεων.

Την ίδια ώρα, η Στρατηγική Διοίκηση των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας ανέφερε ότι οι εκρήξεις δεν σημειώθηκαν σε αποθήκη πυρομαχικών, αλλά σε τοποθεσία όπου είχε έδρα το προσωπικό του ρωσικού στρατού.

Η Ρωσία δεν έχει σχολιάσει ακόμα ο περιστατικό, ούτε έχει γίνει αναφορά για ζημιές και θύματα. Η ανακοίνωση από την Ουκρανία σημειώνει ότι το Περεβάλσκ βρίσκεται 60 χιλιόμετρα από τις πλησιέστερες θέσεις των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας.

Πληροφορίες διαδόθηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης στις 27 Ιουνίου για μεγάλης κλίμακας πυρκαγιά σε αποθήκη στην πόλη Ζυμοχίρια, κοντά στο Λουγκάνσκ. Η αποθήκη στην προσωρινά κατεχόμενη πόλη περιείχε πυρομαχικά των ρωσικών δυνάμεων εισβολής.

Αξιωματούχοι της αυτοανακηρυχθείσας Λαϊκής Δημοκρατίας του Λουγκάνσκ (LNR), υποστηρίζουν ότι οι εκρήξεις προκλήθηκαν από πυραύλους που εκτοξεύθηκαν από τα ουκρανικά συστήματα M142 HIMARS, από την ουκρανική βάση Αρτεμόβσκ στο Ντονέτσκ.

Με πληροφορίες από: The New Voice of Ukraine