Ουκρανία: Πρώην αξιωματικός της KGB συνελήφθη στο Λβιβ για συνεργασία με τις ρωσικές δυνάμεις

Η Υπηρεσία Ασφαλείας στην Ουκρανία (SSU) συνέλαβε έναν κάτοικο του Λβιβ, ο οποίος έδινε πληροφορίες στις ρωσικές δυνάμεις για να διεξάγουν πυραυλικές επιδρομές, ειδικότερα, στη στρατιωτική εγκατάταση του Γιαβορίβ, όπου έχασαν τη ζωή τους 61 άνθρωποι.

«Σύμφωνα με την έρευνα, κάτοικος του Λβιβ, πρώην υπάλληλος της KGB της ΕΣΣΔ, τον Μάρτιο του 2022 παρείχε βοήθεια στο επιτιθέμενο κράτος και τις παραστρατιωτικές του δυνάμεις για τη διεξαγωγή ανατρεπτικών δραστηριοτήτων κατά της Ουκρανίας», αναφέρει η ανακοίνωση της ουκρανικής εισαγγελίας.

Ο άνδρας διαβίβασε πληροφορίες στους εκπροσώπους της Ρωσικής Ομοσπονδίας σχετικά με την τοποθεσία των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας στην περιφέρεια Λβιβ, έτσι ώστε αυτοί να εξαπολύσουν πυραυλικά πλήγματα».

Το δικαστήριο τον έθεσε υπό κράτηση χωρίς δικαίωμα εγγύησης. Η SSU ανέφερε ότι συνέλαβε επίσης δύο ακόμη Ρώσους πράκτορες που οργάνωσαν τα χτυπήματα των ρωσικών δυνάμεων στις Περιφέρειες του Κιέβου και του Ντόνετσκ.

Συνολικά, από την αρχή της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία, η SSU έχει αναφέρει υποψίες για περισσότερους από 760 Ρώσους πολίτες που συμμετείχαν σε επιθετικό πόλεμο, εγκλήματα πολέμου και ανατρεπτικές δραστηριότητες κατά της Ουκρανίας.

Πηγή: Ukrainska Pravda / Φωτογραφία αρχείου Reuters