Ουκρανία: Το απίστευτο «τρολάρισμα» στη Ρωσία για την βύθιση του Moskva

Ο υπουργός Άμυνας στην Ουκρανία χλεύασε σήμερα Παρασκευή το ρωσικό πολεμικό πλοίο που έπιασε φωτιά και βυθίστηκε μετά το χτύπημα με πυραύλους από τις ουκρανικές δυνάμεις χαρακτηρίζοντάς το ως «άξιο τόπο κατάδυσης».

«Η ναυαρχίδα του ρωσικού πολεμικού ναυτικού είναι μια αξιόλογη τοποθεσία κατάδυσης. Έχουμε ένα ακόμη σημείο καταδύσεων στη Μαύρη Θάλασσα τώρα. Σίγουρα θα επισκεφτούμε το ναυάγιο μετά τη νίκη μας στον πόλεμο. Παρεπιπτόντως, έχω ήδη 300 καταδύσεις», έγραψε στο Twitter ο υπουργός Άμυνας της Ουκρανίας Oleksii Reznikov.

Ο Ρέζνικοφ ανέβασε επίσης στο Twitter μια φωτογραφία του να κάνει καταδύσεις στη θάλασσα, τρολάροντας ξεκάθαρα το ναυάγιο του Moskva στη Μαύρη Θάλασσα.

Το «κάρμα χτύπησε» το Moskva

Στην αρχή της εισβολής, το πλήρωμα του ρωσικού καταδρομικού είπε στα ουκρανικά στρατεύματα στο Snake Island να παραδοθούν, όπου πήραν την γνωστή απάντηση «ρωσικό πλοίο άν¤¤ γα줤». Το περιστατικό αυτό έγινε ακόμα μια αφορμή για «τρολάρισμα» από το υπουργείο άμυνας στην Ουκρανία.

«Ουκρανικό κάρμα: 24 Φεβρουαρίου: Η δημιουργία του «ρωσικό πλοίο άν¤¤ γα줤», 13 Απριλίου: Ο πρόεδρος Ζελένσκι δείχνει το νέο γραμματόσημο με τη φράση, 14 Απριλίου: Το πολεμικό πλοίο Moskva στο οποίο απευθύνεται η φράση βυθίζεται», ανέφερε στο Twitter το υπουργείο Άμυνας.

Ακόμα μία «ειρωνική» ανάρτηση του ουκρανικού υπουργείου άμυνας που απευθύνεται στη Ρωσία αναφέρει: «Το υπουργείο Άμυνας της Ουκρανίας υπενθυμίζει στο ρωσικό ναυτικό ότι τα στενά της Μαύρης Θάλασσας είναι κλειστά μόνο για είσοδο. Το τμήμα του στόλου σας που ακόμα επιπλέει έχει ακόμα χρόνο να φύγει».