Ουκρανία: Το Υπουργείο Άμυνας αποκάλυψε πόσοι στρατιώτες έχουν αναπτυχθεί στα πεδία μάχης

Αυτή τη στιγμή λόγω κινητοποίησης έχουν αναπτυχθεί έως και 700 χιλιάδες στρατιώτες των Ενόπλων Δυνάμεων στην Ουκρανία, 90 χιλιάδες στρατιώτες της Εθνικής Φρουράς, σχεδόν 60 χιλιάδες συνοριοφύλακες και 100 χιλιάδες στρατιώτες της Εθνικής Αστυνομίας, ανακοίνωσε ο Ουκρανός Υπουργός Άμυνας, Ολέξιι Ρεζνίκοφ.

Ο Ρέζνικοφ ανέφερε ότι πάνω από ένα εκατομμύριο άνθρωποι με στολή εργάζονται για χάρη της ασφάλειας και της άμυνας της Ουκρανίας και κάλεσε τις επιχειρήσεις να υποστηρίξουν αυτόν τον τομέα και να επενδύσουν σε αυτόν πιο ενεργά.

«Σήμερα η Ουκρανία είναι ένα τεράστιο κέντρο όπου γίνονται δοκιμές. Αυτό σημαίνει ότι θα υπάρχει ζήτηση για νέες τεχνολογίες, καινοτομίες και προτάσεις. Υπάρχει ήδη πραγματική ζήτηση για κοινές επιχειρήσεις, ακόμα κι αν στην αρχή θα βρίσκονται στις χώρες της Ανατολικής Ευρώπης ή στα προστατευόμενα μέρη στη Δυτική Ουκρανία», δήλωσε ο Ρέζνικοφ.

Έχει δηλώσει ότι το Υπουργείο Άμυνας της Ουκρανίας διασφαλίζει ότι η χώρα εφοδιάζεται με σύγχρονο οπλισμό και εξοπλισμό του ΝΑΤΟϊκού μοντέλου όπως πυροβολικό, τεθωρακισμένα οχήματα και όπλα που θα χρειάζονται επισκευές και αναβάθμιση.

Στις 6 Ιουλίου 22, ο επικεφαλής του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας και Άμυνας της Ουκρανίας, ανέφερε ότι σχεδόν ένα εκατομμύριο πολίτες αποκτούν εμπειρία μάχης αυτή τη στιγμή, για να ενταχθούν στις ουκρανικές δυνάμεις.

Πηγή: Ukrainska Pravda / Φωτογραφία αρχείου Reuters