OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΚΟΣΜΟΣ

Ουκρανία: Τουλάχιστον 3 νεκροί από ρωσικό πλήγμα σε στρατιωτικό κέντρο εκπαίδευσης

30/07/2025 - 08:55
Ουκρανία

REUTERS/Stringer

Share on FacebookShare on Twitter

Τουλάχιστον τρεις Ουκρανοί στρατιώτες σκοτώθηκαν και άλλοι 18 τραυματίστηκαν χθες Τρίτη (29.07.2025) σε ρωσικό πλήγμα εναντίον στρατοπέδου στην Ουκρανία, όπου πέρναγαν εκπαίδευση, γνωστοποίησε το γενικό επιτελείο του στρατού ξηράς της Ουκρανίας, μερικές ώρες έπειτα από νυχτερινές επιδρομές της Ρωσίας με πυραύλους, drones και βόμβες που άφησαν πίσω 25 νεκρούς.

Οι επιθέσεις καταγράφτηκαν ενώ ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, έδωσε δέκα ημέρες προθεσμία χθες Τρίτη στον ομόλογό του της Ρωσίας, Βλαντίμιρ Πούτιν, για να τερματίσει τον πόλεμο στην Ουκρανία, που διέταξε τον Φεβρουάριο του 2022, απειλώντας σε διαφορετική περίπτωση να προχωρήσει στην επιβολή ακόμη βαρύτερων αμερικανικών οικονομικών κυρώσεων.

«Ο εχθρός εξαπέλυσε πυραυλικό πλήγμα σε στρατόπεδο μονάδας εκπαίδευσης του στρατού ξηράς μας», εξήγησε το επιτελείο μέσω Telegram και μέσω Facebook.

«Παρά τα μέτρα ασφαλείας που λαμβάνονται, δυστυχώς δεν ήταν εφικτό να αποφευχθούν τελείως οι απώλειες στις τάξεις του προσωπικού. Ως τις 21:30 (σ.σ. τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας), ήταν γνωστό πως υπάρχουν τρεις νεκροί και 18 τραυματίες», διευκρίνισε η ίδια πηγή, χωρίς να ξεκαθαρίσει πού έγινε το πλήγμα.

Σύμφωνα με ορισμένους μπλόγκερ που παρακολουθούν συστηματικά τον πόλεμο αυτόν και πιστεύεται πως έχουν σχέσεις με ουκρανικές υπηρεσίες, πιθανόν επρόκειτο για πλήγμα στην περιφέρεια Τσερνίχιβ (βόρεια). Τον Ιούνιο, ρωσικό πλήγμα σε πεδίο εκπαίδευσης στην κεντρική Ουκρανία σκότωσε 12 μέλη του προσωπικού και τραυμάτισε δεκάδες. Το συμβάν ώθησε τον επικεφαλής των χερσαίων δυνάμεων να υποβάλει την παραίτησή του. Μετατέθηκε σε άλλη θέση.

Χθες, οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις εξαπέλυσαν «έξι πυραύλους» κι έκαναν «1.229 πλήγματα» με drones στην ουκρανική επικράτεια, σύμφωνα με τις στρατιωτικές αρχές στο Κίεβο. Κατά τη διάρκεια της νύχτας, τουλάχιστον 25 πολίτες, ανάμεσά τους έγκυος και δεκαπέντε κρατούμενοι σε φυλακή στη Ζαπορίζια (νότια), σκοτώθηκαν σε ρωσικούς βομβαρδισμούς, σύμφωνα με τις ουκρανικές αρχές. Ανέφεραν επίσης ότι άλλοι 70 άνθρωποι τραυματίστηκαν.

Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι χαρακτήρισε το πλήγμα στη φυλακή «εσκεμμένο», «από πρόθεση». «Οι Ρώσοι δεν είναι δυνατό να μην γνώριζαν πως στοχοποίησαν αμάχους», είπε. Δεκαέξι άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι 43 τραυματίστηκαν στο πλήγμα αυτό, σύμφωνα με τις περιφερειακές αρχές.

Το Κρεμλίνο αρνείται πως βάζει στο στόχαστρο «πολιτικούς στόχους», κάτι που επανέλαβε χθες ο εκπρόσωπός του Ντμίτρι Πεσκόφ. Επέμεινε ότι οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις βάζουν στο στόχαστρο «στρατιωτικές υποδομές ή (υποδομές) συνδεόμενες με τον στρατό» της Ουκρανίας.

Ακόμη ο Ζελένσκι κατηγόρησε τη ρωσική πλευρά πως βομβάρδισαν νοσοκομείο στην πόλη Καμιάνσκε, στην περιφέρεια Ντνιπροπετρόφσκ (κεντρικά), σκοτώνοντας τρεις ανθρώπους, ανάμεσά τους 23χρονη έγκυο, και τραυματίζοντας άλλους 22.

Άλλες ρωσικές επιθέσεις στοίχισαν τη ζωή σε έξι ανθρώπους στην περιφέρεια Χάρκοβο (βορειοανατολικά), ανέφεραν οι αρχές. Σύμφωνα με τον δήμαρχο της ομώνυμης πρωτεύουσας αυτής της περιφέρειας, τον Ιχόρ Τερέχοφ, η πόλη έγινε ξανά σήμερα νωρίς στόχος επιδρομών με drones.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Tags: ΟΥΚΡΑΝΙΑΡΩΣΙΑ

Related Posts

Ουκρανία
ΚΟΣΜΟΣ

Η Ρωσία θέλει να «στραγγαλίσει» οικονομικά και ενεργειακά την Ουκρανία με πλήγματα σε λιμάνια και υποδομές

20/12/2025 - 17:19
Ζελένσκι
ΚΟΣΜΟΣ

Ζελένσκι: Οι ΗΠΑ πρότειναν τριμερή συνάντηση με Ρώσους διαπραγματευτές στο Μαϊάμι

20/12/2025 - 16:29
Πακιστάν
ΚΟΣΜΟΣ

Πακιστάν: Καταδικάστηκε σε κάθειρξη 17 ετών ο πρώην πρωθυπουργός Ιμράν Χαν για διαφθορά

20/12/2025 - 14:32

Διαβάστε Επίσης

Η Ρωσία θέλει να «στραγγαλίσει» οικονομικά και ενεργειακά την Ουκρανία με πλήγματα σε λιμάνια και υποδομές

Ζελένσκι: Οι ΗΠΑ πρότειναν τριμερή συνάντηση με Ρώσους διαπραγματευτές στο Μαϊάμι

e-ΕΦΚΑ και ΔΥΠΑ: Ο «χάρτης» των πληρωμών από 22 έως 24 Δεκεμβρίου

Πακιστάν: Καταδικάστηκε σε κάθειρξη 17 ετών ο πρώην πρωθυπουργός Ιμράν Χαν για διαφθορά

Δαβάκης για Υπαξιωματικούς: «Υπάρχει βαθμολογικός πληθωρισμός – Δεν χρειαζόμαστε έναν προθάλαμο Αξιωματικών»

SBU: Οι Ουκρανοί χτύπησαν ρωσικά Su-27, περιπολικό σκάφος και μια πλατφόρμα άντλησης πετρελαίου [pics]

Τραμπ: «Τέλος» ο ναύαρχος Χόλζι από την διοίκηση της SOUTHCOM – Διαφωνούσε με τις επιθέσεις κατά «ναρκωτρομοκρατών»

Ουκρανία: Επτά νεκροί από πλήγμα ρωσικού βαλλιστικού πυραύλου στην Οδησσό [vid]

Top News

Λευτέρης Πανταζής: Εξαντλημένος σε νοσοκομείο για εξετάσεις - «Από υπερκόπωση έπεσα» λέει ο τραγουδιστής

Πέθανε η τραγουδίστρια Κλαούντια Ντελμέρ από καρκίνο στο πάγκρεας - Ήταν μητέρα 4 παιδιών και ζούσε στην Ελλάδα

Γιώργος Μαζωνάκης: «Ήταν μαγκωμένος και αγχωμένος» αποκαλύπτει άτομο από το οικογενειακό περιβάλλον του τραγουδιστή

Στα 1.000 ευρώ η χρυσή λίρα - Συνεχίζεται η άνοδος σε χρυσό και ασήμι

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert