Ουκρανία: «Τρίζει η καρέκλα» του δημάρχου στο Κίεβο – Ο Ζελένσκι προαναγγέλλει αλλαγές προσωπικού

Ο πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε σήμερα ότι θα υπάρξουν αλλαγές προσωπικού μετά από έρευνα που έγινε σε σχέση με την κατάσταση των καταφυγίων στην Ουκρανία.

Η έρευνα ξεκίνησε μετά τον θάνατο τριών ανθρώπων που έμειναν έξω από ένα κλειδωμένο καταφύγιο στο Κίεβο κατά τη διάρκεια ρωσικής πυραυλικής επίθεσης.

«Θα υπάρξουν αποφάσεις για το προσωπικό», είπε ο Ζελένσκι σε δηλώσεις του χωρίς να πει ποιους θα επηρεάσουν οι αλλαγές, πιθανότατα αναφερόμενος στον δήμαρχο του Κιέβου.

Ένα κοριτσάκι 9 ετών, η μητέρα του και μια άλλη γυναίκα σκοτώθηκαν από θραύσματα που έπεσαν από τον ουρανό όταν έτρεξαν στο καταφύγιο αλλά το βρήκαν κλειδωμένο. Το γεγονός αυτό προκάλεσε κατακραυγή και ο Ζελένσκι άσκησε δριμεία κριτική, με στόχο, κατά τα φαινόμενα, τον δήμαρχο του Κιέβου Βιτάλι Κλίτσκο, ο οποίος έχει συγκρουστεί με τον πρόεδρο και στο παρελθόν.

Ο ίδιος ο Κλίτσκο παραδέχτηκε ότι φέρει κάποια ευθύνη, όμως υποστήριξε ότι υπάρχουν και άλλοι υπεύθυνοι, ιδίως οι σύμμαχοι του προέδρου. Ο Ουκρανός πρόεδρος διέταξε από την πρώτη στιγμή «τον πλήρη έλεγχο των καταφυγίων».

Με πληροφορίες από: ΑΠΕ – ΜΠΕ