Ουκρανική αντεπίθεση: Το μεγαλύτερο πλήγμα κατά των Ρώσων δεν έχει καταφερθεί ακόμη, λέει η Μαλιάρ – Ικανοποίηση Ζελένσκι

Καθώς η αντεπίθεση του ουκρανικού στρατού βρίσκεται σε εξέλιξη, ο πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι εξέφρασε απόψε ικανοποίηση για τις επιτυχίες στο πεδίο των μαχών.

«Σε ορισμένες περιοχές οι δυνάμεις μας προελαύνουν, σε άλλες υπερασπίζονται τις θέσεις τους ή αποκρούουν τις επιθέσεις που εξαπολύουν οι κατακτητές», είπε ο Ζελένσκι σε βιντεοσκοπημένο μήνυμά του που δόθηκε το βράδυ της Δευτέρας, 19ης Ιουνίου 2023, στη δημοσιότητα.

«Δεν έχουμε χάσει εδάφη, έχουμε απελευθερώσει μόνο. Ενώ εκείνοι έχουν μόνο απώλειες. Συνολικά η κατάσταση συνοψίζεται σε πίεση από μέρους μας, με την οποία ανοίγει ο δρόμος για τη σημαία μας», τόνισε ο πρόεδρος της Ουκρανίας για την αντεπίθεση των δυνάμεων της χώρας του.

Μαλιάρ για αντεπίθεση: Το μεγαλύτερο πλήγμα δεν έχει καταφερθεί ακόμη

Το «μεγαλύτερο πλήγμα» σε βάρος των ρωσικών δυνάμεων δεν έχει καταφερθεί ακόμη, διεμήνυσε η υφυπουργός Άμυνας της Ουκρανίας Χάνα Μαλιάρ, αναφερόμενη στην ουκρανική αντεπίθεση που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Αναγνωρίζοντας τις δυσκολίες που υπάρχουν, η Μαλιάρ ανέφερε σε ανάρτησή της στην πλατφόρμα Telegram ότι «ο εχθρός δεν θα εγκαταλείψει εύκολα τις θέσεις του και πρέπει να προετοιμαστούμε για σκληρή μάχη. Στην πραγματικότητα, αυτό συμβαίνει επί του παρόντος».

«Η επιχείρηση που βρίσκεται σε εξέλιξη έχει διάφορους στόχους και οι ένοπλες δυνάμεις μας ανταποκρίνονται πλήρως. Κινούνται βάσει σχεδιασμού. Και το μεγαλύτερο πλήγμα (σε βάρος του εχθρού) δεν έχει καταφερθεί ακόμη», επέμεινε.

Πηγές: Reuters, ΑΠΕ-ΜΠΕ