Ουκρανικό υπουργείο Άμυνας: Το «αινιγματικό» μήνυμα για την γέφυρα Κερτς στην Κριμαία [vid]

Η Ουκρανία δεν έκρυψε ποτέ πως η Κριμαία και η απελευθέρωσή της αποτελεί διακαή της πόθο.

Ομοίως έχει κάνει απολύτως σαφές πως το «φαραωνικό» έργο του Βλαντιμίρ Πούτιν, η γέφυρα του Κερτς που συνδέει την Κριμαία με την ηπειρωτική Ρωσία, είναι ένας από τους συμβολικούς στόχους για τις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις.

Το είπε άλλωστε ξεκάθαρα ο ίδιος ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι στις 22 Ιουλίου του 2023, χαρακτηρίζοντας την γέφυρα Κερτς στην Κριμαία «θεμιτό στρατιωτικό στόχο».

Το πρώτο – μετά την έναρξη της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία, τον Φεβρουάριο του 2022 – θεαματικό χτύπημα στην επιβλητική γέφυρα, έγινε τον Οκτώβριο του 2022. Δεν ήταν όμως το μόνο.

Ακολούθησαν κι άλλα χτυπήματα είτε με drones και πυραύλους, είτε με μη επανδρωμένα σκάφη επιφανείας (Unmanned Surface Vehicle – USV).

Σήμερα η στρατιωτική υπηρεσία πληροφοριών της Ουκρανίας έστειλε ένα νέο «μήνυμα» με αινιγματικό τρόπο για την Κριμαία.

Δημοσιοποίησε βίντεο που δείχνει την γέφυρα Κερτς και συνοδεύεται από την φράση: «Κριμαϊκός φθινοπωρινός άνεμος και μια εντελώς περιττή κατασκευή».

Στη συνέχεια η κάμερα γυρίζει σε μια χειρόγραφη επιγραφή: GUR Artan. Αυτά είναι τα διακριτικά μια Ειδικής Μονάδας της Κύριας Διεύθυνσης Πληροφοριών του Υπουργείου Άμυνας της Ουκρανίας, που υπογράφουν το δικό τους μήνυμα για την Κριμαία.