OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΚΟΣΜΟΣ

ΠΑΚΙΣΤΑΝ : αιματοβαμμένες εκλογές

11/05/2013 - 10:27
Share on FacebookShare on Twitter

Εντεκα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και άλλοι 21 τραυματίστηκαν από έκρηξη που έγινε στο Καράστι του Πακιστάν, ανήμερα των βουλευτικών εκλογών.

Τουλάχιστον 11 άνθρωποι βρήκαν τον θάνατο και άλλοι 21 τραυματίσθηκαν σήμερα στο Καράτσι, στο νότιο Πακιστάν, από βομβιστική ενέργεια που στόχο είχε έναν υποψήφιου κοσμικού προσανατολισμού κόμματος στη σημερινή ψηφοφορία για τις βουλευτικές εκλογές στη χώρα, που το αποτέλεσμά τους θεωρείται κρίσιμο για την εμπέδωση της δημοκρατίας, σύμφωνα με τον νέο απολογισμό που δημοσίευσαν νοσοκομειακές πηγές.

«Δεχθήκαμε τρείς σορούς και 21 τραυματίες, δύο εκ των οποίων νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Σέμι Τζαμάλι, γιατρός στις πρώτες βοήθειες του νοσοκομείου Τζινάχ, καθώς ο προηγούμενος απολογισμός που ανακοίνωσε η αστυνομία έκανε λόγο τρεις νεκρούς και 21 τραυματίες.



«Η επίθεση είχε στόχο έναν υποψήφιο του Εθνικιστικού Κόμματος Αουάμι (ΑΝΡ), που κυκλοφορούσε με αυτοκίνητο» και βρισκόταν καθ’ οδόν από το εκλογικό κέντρο προς τα γραφεία του κόμματος, δήλωσε ο αξιωματικός της αστυνομίας Μαζχαρ Ναουάζ.

Πρόκειται για την πρώτη ένοπλη ενέργεια που καταγράφηκε τη σημερινή ημέρα των εκλογών, στη διάρκεια των οποίων οι Ταλιμπάν έχουν προειδοποιήσει ότι θα επιχειρήσουν επιθέσεις.



Ο υποψήφιος που ήταν στόχος της επίθεσης, ανήκει στο κοσμικό κόμμα ΑΝΡ της εθνότητας Παστούν, από την οποία αντλούν κατά κύριο λόγο τους μαχητές τους οι Ταλιμπάν, οι οποίοι κατά τις τελευταίες ημέρες της προεκλογικής εκστρατείας είχαν πολλαπλασιάσει τις επιθέσεις τους.

Παράλληλα, άλλα οκτώ άτομα τραυματίσθηκαν από άλλη έκρηξη βόμβας έξω από εκλογικό τμήμα γυναικών στο Πεσαβάρ.

Ήταν η δεύτερη βομβιστική ενέργεια ανήμερα των εκλογών, μετά αυτής του Καράτσι, την ευθύνη για την οποία ανέλαβαν οι ισλαμιστές Ταλιμπάν.

Οι σημερινές εκλογές αποτελούν ένα πρωτοφανές φαινόμενο για τον πολιτικό βίο της χώρας, καθώς είναι η μοναδική φορά που μία κυβέρνηση θα διαδεχθεί μία άλλη, η οποία έχει προκύψει επίσης από δημοκρατικά διεξαχθείσα πολιτική αναμέτρηση και η οποία συμπλήρωσε μία πλήρη κοινοβουλευτική θητεία.



Οι αρχές αναμένουν μία πλατιά συμμετοχή στη σημερινή ψηφοφορία, καθώς πάνω από τους μισούς από τα 86 εκατ. των ψηφοφόρων χρησιμοποίησαν την ειδική υπηρεσία γραπτών μηνυμάτων της κινητής τηλεφωνίας προκειμένου να πληροφορηθούν για τα εκλογικά τμήματα της περιφέρειάς τους.



Συνολικά, στις σημερινές εκλογές κρίνονται 277 έδρες της Εθνοσυνέλευσης και 577 έδρες στα τοπικά Κοινοβούλια, όμως η αναμέτρηση αναβλήθηκε σε τουλάχιστον δύο εθνικές και τρεις επαρχιακές εκλογικές περιφέρειες για λόγους ασφαλείας.

Άλλες 70 έδρες της Εθνοσυνέλευσης και 151 έδρες των επαρχιακών Κοινοβουλίων έχουν κρατηθεί για να καταληφθούν από γυναίκες και θρησκευτικές μειονότητες, οι οποίες θα συμμετέχουν στο Κοινοβούλιο βάσει ποσόστωσης, που προκύπτει με γνώμονα τις έδρες που θα κερδίσουν τα κόμματα.

Πάνω από 600.000 μέλη των αρχών ασφαλείας, περιλαμβανομένων και χιλιάδων στρατιωτών, έχουν κινητοποιηθεί για να εγγυηθούν την ομαλή διεξαγωγή της εκλογικής αναμέτρησης.



Οι δημοσκοπήσεις φέρουν το κόμμα της Πακιστανικής Μουσουλμανικής Ένωσης-Ναουάζ να προηγείται στην κούρσα για την εξουσία, ακολουθούμενο από το Τεχρίκ –ε-Ινσάφ του θρυλικού παίκτη του κρίκετ Ιμράν Χαν.

Το πρώην κυβερνών Λαϊκό Κόμμα, του οποίου τα νήματα κινεί παρασκηνιακά ο πρόεδρος Ασίφ Αλί Ζαρντάρι, όπως και οι προηγούμενοι εταίροι του στην κυβέρνηση—το Εθνικιστικό Κόμμα Αουάμι και το Κίνημα Μουταχίντα Καούμι—εξέφρασαν παράπονα για αντικανονική διεξαγωγή της προεκλογικής εκστρατείας, καθώς οι επιθέσεις των Ταλιμπάν τα παρεμπόδισαν να πραγματοποίησουν κανονικά την προεκλογική τους εκστρατεία.

 

Tags: ΒΟΜΒΕΣΕΚΛΟΓΕΣΝΕΚΡΟΙΠΑΚΙΣΤΑΝ

Related Posts

Τραμπ
ΚΟΣΜΟΣ

Κυβέρνηση Τραμπ: Αναπροσαρμόζει «την αμυντική στρατηγική» των ΗΠΑ και «βλέπει» πολιτισμική εξάλειψη της Ευρώπης

05/12/2025 - 13:53
Μερτς
ΚΟΣΜΟΣ

«Πεισματική βλακεία»: Αιχμηρό σχόλιο του απεσταλμένου του Πούτιν εναντίον του καγκελαρίου Μερτς

05/12/2025 - 13:37
Charles de Gaulle: Η γαλλική ναυαρχίδα αναχωρεί σήμερα για την αν. Μεσόγειο με πάνοπλη συνοδεία
ΚΟΣΜΟΣ

Γαλλία: Άνοιξε πυρ εναντίον drones πάνω από τη βάση των υποβρυχίων της γαλλικής δύναμης αποτροπής

05/12/2025 - 12:57

Διαβάστε Επίσης

Κυβέρνηση Τραμπ: Αναπροσαρμόζει «την αμυντική στρατηγική» των ΗΠΑ και «βλέπει» πολιτισμική εξάλειψη της Ευρώπης

«Πεισματική βλακεία»: Αιχμηρό σχόλιο του απεσταλμένου του Πούτιν εναντίον του καγκελαρίου Μερτς

Γαλλία: Άνοιξε πυρ εναντίον drones πάνω από τη βάση των υποβρυχίων της γαλλικής δύναμης αποτροπής

ΗΠΑ: Ανακοίνωσαν ότι έπληξαν ταχύπλοο που φέρεται να μετέφερε ναρκωτικά – 4 νεκροί [vid]

Ισραήλ: Αύξηση στρατιωτικών δαπανών στα 34 δισ. προβλέπει το προσχέδιο προϋπολογισμού για το 2026

Μαδούρο: Ζήτησε από τον Τραμπ να κρατήσει 200 εκατομμύρια και αμνηστία 100 αξιωματούχων του για να αποχωρήσει από τη Βενεζουέλα

Κακοκαιρία Byron: Σε δυτική και βόρεια Αττική τα μεγαλύτερα ύψη βροχής

«Εκρηκτικό» ξημέρωμα στο Γκρόζνι – Χτυπήθηκε κυβερνητικό κτίριο της Τσετσενίας [vid]

Top News

Καιρός - Τσατραφύλλιας: Η κακοκαιρία δεν έχει τελειώσει - Τα 7 σημεία που παραμένουν στο επίκεντρο

Τάσος Ξιαρχό προς Κόνι Μεταξά: Αυτά τα καραγκιοζιλίκια εγώ δεν τα θέλω και δε τα σηκώνω

Το Plan b της κυβέρνησης για να φύγουν οι αγρότες από τα μπλόκα πριν από τις γιορτές

Κωνσταντίνος Αργυρός για Κίμπερλι Γκίλφοϊλ: Αυτό που μου έκανε εντύπωση είναι το πόσο πρόσεχε τους διπλανούς της

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert