OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΚΟΣΜΟΣ

Πακιστάν – Συντριβή αεροσκάφους: Τουλάχιστον 97 οι νεκροί, δύο οι επιζώντες

23/05/2020 - 08:55
πακιστάν
Share on FacebookShare on Twitter

Τουλάχιστον 97 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από τη συντριβή χθες, Παρασκευή, ενός Airbus A320 σε συνοικία του Καράτσι, της μεγάλης πόλης του νότιου Πακιστάν, σύμφωνα με έναν νέο απολογισμό που ανακοινώθηκε σήμερα από τις τοπικές αρχές.

Το αεροπλάνο της εταιρείας Pakistan International Airlines (PIA) συνετρίβη πάνω σε σπίτια ενώ προσέγγιζε στο αεροδρόμιο του Καράτσι. Ο τελευταίος απολογισμός, που κάνει λόγο για 97 νεκρούς και δύο επιζώντες, περιλαμβάνει όλους τους επιβάτες και τα μέλη του πληρώματος του αεροπλάνου, ανακοίνωσαν οι υγειονομικές υπηρεσίες της επαρχίας Σιντ, πρωτεύουσα της οποίας είναι το Καράτσι. Ένα τοπικό νοσοκομείο έκανε εξάλλου λόγο για ανθρώπους που σκοτώθηκαν στο έδαφος.

Το αεροπλάνο προερχόταν από τη Λαχόρη, στο βόρειο Πακιστάν, και μετέφερε 98 ανθρώπους, σύμφωνα με την PIA. Ο ένας από τους δύο που επέζησαν της συντριβής είναι ο Ζάφαρ Μασούντ, ο πρόεδρος της Τράπεζας του Παντζάμπ, μιας από τις σημαντικότερες τράπεζες του Πακιστάν, διευκρίνισε ο πρόεδρος της PIA Άρσαντ Μαλίκ.

Οι επιχειρήσεις διάσωσης τερματίσθηκαν σήμερα τα χαράματα, σύμφωνα με τις αρχές. Στη διάρκεια ολόκληρης της χθεσινής ημέρας, διασώστες και κάτοικοι έψαχναν στα συντρίμμια για να ανακαλύψουν θύματα της συντριβής. Δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου είδε απανθρακωμένα πτώματα να φορτώνονται σε ασθενοφόρο.

«Υπήρχαν 91 επιβάτες και 7 μέλη του πληρώματος» στην πτήση PK8303, «η οποία έχασε την επαφή με τον πύργο ελέγχου στις 14:37» (12:37 ώρα Ελλάδας), δήλωσε ο εκπρόσωπος της PIA Αμπντουλάχ Χαφίζ.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας Άρσαντ Μαλίκ, το αεροπλάνο, ένα Airbus A320, βρισκόταν «στο στάδιο της τελικής προσέγγισης» στο αεροδρόμιο του Καράτσι όταν συνέβη η καταστροφή.

Το αεροπλάνο, το οποίο είχε μπει σε υπηρεσία το 2004, πετούσε με τα χρώματα της PIA από το 2014, σύμφωνα με ανακοίνωση της Airbus.

«Την τελευταία φορά που ακούσαμε από τον πιλότο, είπε πως έχει τεχνικό πρόβλημα», λέει ο Μαλίκ σε βίντεο που αναρτήθηκε στο Twitter. «Του είπαμε (…) πως δύο διάδρομοι ήταν έτοιμοι για την προσγείωση, όμως εκείνος αποφάσισε να κάνει στροφή». Σύμφωνα με τον υπουργό Εσωτερικών Ιζάζ Άσμαντ Σαχ, ο πιλότος είπε πως «έχασε έναν κινητήρα» και μετά εξέπεμψε «σήμα κινδύνου».

Σφηνωμένος στην έξοδο κινδύνου

«Είδα έναν επιβάτη έξω από το αεροπλάνο. (…) Ήταν ζωντανός. Μιλούσε. Μου ζήτησε να τον σώσω, αλλά τα πόδια του ήταν σφηνωμένα στην έξοδο κινδύνου», αφηγήθηκε ο Ράτζα Άμζαντ, αυτόπτης μάρτυρας που προηγουμένως είχε δει ένα πτώμα «να πέφτει πάνω στο αυτοκίνητό» του. Πρόσθεσε πως δεν άκουσε «καμιά κραυγή» από άλλους επιβάτες την ώρα που το αεροπλάνο έπιανε φωτιά.

Ο πρωθυπουργός Ιμράν Χαν εξέφρασε «σοκ και θλίψη» για την καταστροφή και μέσω του Twitter απηύθυνε «τις προσευχές και τα συλλυπητήριά του στις οικογένειες» των θυμάτων.

Σύμφωνα με τον υπουργό Εξωτερικών Σαχ Μαχμούντ Κουρέσι, στο αεροπλάνο επέβαιναν «πολλοί άνθρωποι που επέστρεφαν στο σπίτι τους για την Αΐντ» ελ-Φιτρ, τη γιορτή για το τέλος του ραμαζανιού, της σημαντικότερης γιορτής των μουσουλμάνων.

Το δυστύχημα σημειώθηκε μερικές μόνον ημέρες αφού η χώρα επέτρεψε να επαναληφθούν οι εσωτερικές εμπορικές πτήσεις, οι οποίες είχαν ανασταλεί για περισσότερο από έναν μήνα στο πλαίσιο της μάχης κατά της διάδοσης του νέου κορωνοϊού.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP

Tags: ΑΕΡΟΠΛΑΝΟΠΑΚΙΣΤΑΝΣΥΝΤΡΙΒΗ

Related Posts

Κύπρος - Χριστοδουλίδης
ΚΥΠΡΟΣ

Κύπρος: Σε ανασχηματισμό προχώρησε ο πρόεδρος Χριστοδουλίδης – Aλλαγές σε πέντε υπουργεία

05/12/2025 - 20:24
Ουκρανία
ΚΟΣΜΟΣ

Ουκρανία: Νέες συνομιλίες με Αμερικανούς στη Φλόριντα για τον τερματισμό του πολέμου

05/12/2025 - 19:27
Λίβανος - Ισραήλ
ΚΟΣΜΟΣ

Λίβανος: Kαλεί τον ΟΗΕ να ασκήσει πιέσεις στο Ισραήλ για να σεβαστεί την εκεχειρία με την Χεζμπολάχ

05/12/2025 - 17:30

Διαβάστε Επίσης

Ενώσεις Στρατιωτικών Κρήτης: Νέες αντιδράσεις για το νομοσχέδιο του ΥΠΕΘΑ – Κατέθεσαν ψήφισμα διαμαρτυρίας

Κύπρος: Σε ανασχηματισμό προχώρησε ο πρόεδρος Χριστοδουλίδης – Aλλαγές σε πέντε υπουργεία

F-35: «Η Τουρκία είναι λίγους μήνες μακριά από το να επιστρέψει στο πρόγραμμα», λέει ο Αμερικανός πρέσβης στην Άγκυρα

Ουκρανία: Νέες συνομιλίες με Αμερικανούς στη Φλόριντα για τον τερματισμό του πολέμου

Η Νορβηγία θα αγοράσει ακόμη δύο υποβρύχια από την Γερμανία και πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς

Κυριάκος Μητσοτάκης: «Η Τουρκία δεν μπορεί να μπει στο SAFE – Το πρώτο τρίμηνο του 2026 μπορεί να γίνει το ΑΣΣ»

123 γαλλικά τεθωρακισμένα Serval και 92 Griffon αποκτά το Βέλγιο, με κόστος 1,15 δισ. ευρώ

Λίβανος: Kαλεί τον ΟΗΕ να ασκήσει πιέσεις στο Ισραήλ για να σεβαστεί την εκεχειρία με την Χεζμπολάχ

Top News

Έφηβος στη Βρετανία για την εξάρτησή του από την κεταμίνη: «Ξεκίνησα στα 13, έφτασα να παίρνω 11 γραμμάρια την ημέρα»

«Προσοχή, Netflix»: Ξένοι αναλυτές για τις προκλήσεις και τους κινδύνους του mega-deal με τη Warner Bros

Κόνι Μεταξά - Τάσος Ξιαρχό: «Κάποιοι κρύβουν την πραγματικότητα για να αρέσουν στον κόσμο» υποστηρίζει η τραγουδίστρια

Οι αγρότες έχουν κόψει με μπλόκα 3 σημεία στην Αθηνών - Λαμίας: Δυόμιση ώρες παραπάνω το ταξίδι για Θεσσαλονίκη

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert