Πακιστανικές δυνάμεις σκότωσαν έξι Ινδούς στρατιώτες – Ανάμεσα τους ένας αξιωματικός

Έξι στρατιωτικοί βρήκαν τον θάνατο μετά από επίθεση πακιστανικών δυνάμεων εναντίον της Ινδίας. Η επίθεση ήρθε ως απάντηση στις βιαιοπραγίες των Ινδών πριν λίγο καιρό που στοίχισαν τη ζωή σε αμάχους, ανάμεσα των οποίων και ένα αγοράκι εφτά ετών. 

Η κατάσταση κλιμακώνεται ανάμεσα στα δύο κράτη τους τελευταίους μήνες, με αρκετές ανταλλαγές πυρών να πραγματοποιούνται κατά μήκος της Γραμμής Ελέγχου στο Κασμίρ. Και οι δύο χώρες κατηγορούν η μία την άλλη για παραβίαση της κατάπαυσης του πυρός, η οποία επιτεύχθηκε μετά από μια προηγούμενη κλιμάκωση τον Φεβρουάριο και τον Μάρτιο.

Εκπρόσωπος των πακιστανικών ενόπλων δυνάμεων, ο στρατηγός Ασιφ Γκάφορο, δήλωσε ότι ο στρατός ανταποκρίθηκε με τρόπο που «εξυπηρετούσε» τις παραβιάσεις κατάπαυσης του πυρός στον τομέα Tatta Pani, κοντά στη Γραμμή Ελέγχου, που φαίνεται ότι οδήγησε στον θάνατο στρατιώτες της Ινδίας. Σύμφωνα με τον Γκάφορο, έξι Ινδοί στρατιώτες, συμπεριλαμβανομένου ενός αξιωματικού, σκοτώθηκαν και δύο αποθήκες καταστράφηκαν στην πακιστανική επίθεση.

Ο εκπρόσωπος του πακιστανικού στρατού ισχυρίστηκε επίσης ότι η εικαζόμενη παραβίαση της κατάπαυσης του πυρός από τις δυνάμεις του Νέου Δελχί έχει στοιχίσει τη ζωή τριών πολιτών, συμπεριλαμβανομένου ενός 7χρονου αγοριού.

Η Ινδία δεν έχει τοποθετηθεί ακόμη.

Πηγή: Sputnik