Παραλήρημα Μεντβέντεφ: Αν η Ρωσία χάσει στην Ουκρανία αυτό θα προκαλέσει πυρηνικό πόλεμο

Ο Ντμίτρι Μεντβέντεφ, ο αντιπρόεδρος του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας, συνεχίζει να «τραβάει τα βλέμματα» πάνω του με ακραίες και προκλητικές δηλώσεις αλλά και με παράλογες προβλέψεις, αναφορικά με την πορεία και την εξέλιξη του πολέμου στην Ουκρανία, γεγονός που πλέον αντιμετωπίζεται με μεγάλη ανησυχία.

Ο υψηλόβαθμος Ρώσος αξιωματούχος αυτή την φορά έκανε ανάρτηση στο Twitter, με αφορμή το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ του Νταβός, που διεξάγεται αυτές τις ημέρες και στο οποίο συμμετέχουν ηγέτες αλλά και μεγάλες προσωπικότητες της διεθνούς οικονομίας και πολιτικής. Η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία αποτελεί ένα από τα πιο σημαντικά θέματα στην ατζέντα των συζητήσεων και αρκετοί είναι αυτοί που τάσσονται υπέρ μιας νίκης της Ουκρανίας.

Στο πλαίσιο αυτό, ο Μεντβέντεφ θέλησε να δώσει την δική του οπτική γωνία, χρησιμοποιώντας ακόμα το πυρηνικό οπλοστάσιο της Ρωσίας ως μέσο απειλής, λέγοντας ότι: «Για να επιτευχθεί ειρήνη, η Ρωσία πρέπει να χάσει, επαναλαμβάνουν κάποιοι πολιτικοί στο Νταβός. Κανείς από αυτούς όμως δεν καταλαβαίνει ότι η ήττα σε έναν συμβατικό πόλεμο από μια πυρηνική δύναμη, αυτό μπορεί να οδηγήσει σε έναν πυρηνικό πόλεμο. Οι πυρηνικές δυνάμεις δεν έχουν ηττηθεί σε μεγάλες συγκρούσεις, που είναι κρίσιμες για το πεπρωμένο τους».

Φωτογραφία αρχείου Reuters