OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΚΟΣΜΟΣ

Πάρος: Το πολύνεκρο ναυάγιο, οι διακινητές και η ανησυχία για τουρκικά σχέδια [vids]

25/12/2021 - 20:27
ναυάγιο 
Share on FacebookShare on Twitter

Το πολύνεκρο ναυάγιο στην Πάρο ήρθε να προστεθεί στη λίστα με τα δράματα μεταναστών που ξεκινούν από τα τουρκικά παράλια για την Ευρώπη, ενώ πίσω από το βίντεο ντοκουμέντο, οι αναλύσεις για τις τουρκικές προθέσεις «ξεσπούν». Τουλάχιστον 16 νεκροί ανάμεσα τους και ένα βρέφος και 63 διασωθέντες είναι ο μέχρι στιγμής τραγικός απολογισμός του ναυαγίου που σημειώθηκε αργά χθες το απόγευμα, παραμονή των Χριστουγέννων, βορειοδυτικά της Πάρου, κοντά στη βραχονησίδα Μέρμηγκας.

Ιστιοφόρο σκάφος που είχε αποπλεύσει από τα τουρκικά παράλια και στο οποίο επέβαιναν 80 περίπου μετανάστες αναποδογύρισε υπό αδιευκρίνιστη αιτία. Οι καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν στην περιοχή καλές. Άμεσα ενημερώθηκε ο θάλαμος επιχειρήσεων και σήμανε συναγερμός στο Λιμενικό Σώμα. Ένα πλοίο ανοικτής θαλάσσης, τέσσερα πλωτά του Λιμενικού, ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού, αεροσκάφος C-130 αλλά και παραπλέοντα σκάφη έστησαν ολονύχτια επιχείρηση διάσωσης.

Κατάφεραν να βγάλουν σώους 63 μετανάστες. 16 άτομα ανασύρθηκαν από τη θάλασσα νεκρά. Ανάμεσά τους και ένα βρέφος. Αμέσως μετά δύτες βούτηξαν στο σημείο του ναυαγίου και κατέγραψαν τις εικόνες που φαίνονται στο επόμενο βίντεο. Με το ιστιοφόρο να έχει αναποδογυρίσει και να βρίσκεται στο βυθό.

Οι διασωθέντες μετανάστες τόνισαν στους λιμενικούς ότι πλήρωσαν 8.000 ευρώ ο καθένας στους διακινητές για ένα καλύτερο μέλλον στην Ευρώπη. Αντί γι΄αυτό βρέθηκαν να δίνουν μάχη για τη ζωή τους, στα παγωμένα νερά του Αιγαίου. Στην Πάρο όπου μεταφέρθηκαν πάντως, οι κάτοικοι του νησιού τους έδειξαν το πιο ζεστό και ανθρώπινο πρόσωπο. Το πλοίο μήκους 7-8 μέτρων ήταν σαθρό πάνω στο οποίο ασυνείδητοι διακινητές φόρτωσαν 80 ανθρώπους για να διασχίσουν το Αιγαίο και να βρεθούν από την Τουρκία στην Ιταλία.

«Σκέψεις» και ανησυχία για πιθανά τουρκικά σχέδια

Πρόκειται για το τρίτο κατά σειρά περιστατικό έρευνας και διάσωσης που σημειώνεται στο Αιγαίο στην διάρκεια των τελευταίων τριών ημερών, στο οποίο εμπλέκονται διακινητές από την Τουρκία που μεταφέρουν παράνομα ανθρώπους.

Οι πληροφορίες για τουρκικό σχέδιο που προβλέπει να αυξηθούν οι ροές μεταναστών προς την Ελλάδα προκαλούν ανησυχία. Αναλυτές που μίλησαν στο «Βήμα» θεωρούν πιθανό ο Ταγίπ Ερντογάν να ανοίξει εκ νέου την κάνουλα των προσφύγων με στόχο να πιέσει τη Δύση για οικονομική βοήθεια στη χώρα του, που δοκιμάζεται οικονομικά. Σημειώνεται πως το τελευταίο διάστημα, αρκετές είναι οι αναφορές Τούρκων κυβερνητικών αξιωματούχων στο ζήτημα αυτό, με τον Ερντογάν μάλιστα να εξαπολύει προ ημερών επίθεση κατά της Ελλάδας και της Ευρώπης.

Η ελληνική κυβέρνηση παρακολουθεί με προσοχή τις εξελίξεις και δια στόματος Νότη Μηταράκη στέλνει νέο μήνυμα στην Άγκυρα. «Καθώς οι νέες απώλειες ανθρώπων στο Αιγαίο σοκάρουν, η Ελλάδα θα συνεχίσει να σώζει ζωές στη θάλασσα και να μάχεται κατά των λαθροδιακινητών, αλλά δεν είναι αρκετό. Οφείλουμε όλοι να καταδικάσουμε την εγκληματική τους δράση και καλούμε την Τουρκία να πολλαπλασιάσει τις προσπάθειές της για την αποτροπή παράνομων αναχωρήσεων» σχολίασε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής.

Καθώς οι νέες απώλειες ανθρώπων στο Αιγαίο σοκάρουν, η Ελλάδα θα συνεχίσει να σώζει ζωές στη θάλασσα και να μάχεται κατά των λαθροδιακινητών,αλλά δεν είναι αρκετό. pic.twitter.com/nMeJTpdGNi

— Νότης Μηταράκης – Notis Mitarachi (@nmitarakis) December 25, 2021

Πηγή: Newsit / Φωτογραφία αρχείου

Tags: ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΑΕΛΛΑΔΑΛΙΜΕΝΙΚΟ ΣΩΜΑΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣΝΑΥΑΓΙΟΠΑΡΟΣΤΟΥΡΚΙΑ

Related Posts

ΗΠΑ - CENTCOM
ΚΟΣΜΟΣ

CENTCOM: Πάνω από 300 Αμερικανοί στρατιωτικοί έχουν τραυματιστεί από την έναρξη του πολέμου με το Ιράν

27/03/2026 - 21:50
Κουβέιτ - Ιράν
ΚΟΣΜΟΣ

Ιράν: Οι Φρουροί της Επανάστασης ανακοίνωσαν ότι στοχοθέτησαν αμερικανοϊσραηλινές δυνάμεις στο Κουβέιτ

27/03/2026 - 21:00
ΗΠΑ - Ρούμπιο
ΚΟΣΜΟΣ

Ρούμπιο: «Ο πόλεμος στο Ιράν θα τελειώσει σε 2 με 4 εβδομάδες – Δεν θα χρειαστούν χερσαία στρατεύματα»

27/03/2026 - 19:27

Διαβάστε Επίσης

CENTCOM: Πάνω από 300 Αμερικανοί στρατιωτικοί έχουν τραυματιστεί από την έναρξη του πολέμου με το Ιράν

Ιράν: Οι Φρουροί της Επανάστασης ανακοίνωσαν ότι στοχοθέτησαν αμερικανοϊσραηλινές δυνάμεις στο Κουβέιτ

Ρούμπιο: «Ο πόλεμος στο Ιράν θα τελειώσει σε 2 με 4 εβδομάδες – Δεν θα χρειαστούν χερσαία στρατεύματα»

Ναυτικό Νοσοκομείο Αθηνών: Εγκαίνια για το νέο αξονικό τομογράφο, παρουσία Δένδια [pics, vid]

Ιράν: Αμερικανοϊσραηλινές επιδρομές σε πυρηνικές εγκαταστάσεις και αντιδραστήρες σε Αράκ και Γιαζντ

ΓΕΕΘΑ: Ιδρύεται γραφείο διασύνδεσης και επαγγελματικής μετάβασης αφυπηρετούντων στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων

Στενά του Ορμούζ: Δεν κατάφεραν να περάσουν κινεζικά πλοία, παρά τις υποσχέσεις του Ιράν

IDF: Νέα κύματα επιθέσεων σε τρεις περιοχές του Ιράν – Ταυτόχρονα πλήγματα και σε Βηρυτό

Top News

Ηλίας Βρεττός: Προσπάθησα να μη βγει το θέμα του ξυλοδαρμού μου για να μην ανησυχήσουν οι δικοί μου

Σαμπαλένκα για το μονόπετρό της που έγινε viral: «Ήθελα 14 καράτια και πήρα 12»

Η Μαριλού Κατσαφάδου θα είναι στο «Your face sounds familiar»: Ανυπομονώ, είμαι πολύ ενθουσιασμένη

Στήθηκε ελληνικό γλέντι με τραγούδι της Αναστασίας στον αγώνα Πόρτλαντ Τρέιλ Μπλέιζερς - Μιλγουόκι Μπακς

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert