Πέρασε τα στενά η ναυαρχίδα του ουκρανικού στόλου – Συνέχεια στο θρίλερ αυτομόλησης

Πέρασε από τα  Στενά του  Çanakkale το πλοίο «Hetman Sahaidachny» των ναυτικών δυνάμεων της Ουκρανίας  ανέφερε το πρωί της Τρίτης  στην ιστοσελίδα της η τουρκική κρατική τηλεόραση.Η ιστοσελίδα δεν αναφέρει ότι το πλοίο φέρεται να έχει περάσει  υπό τις εντολές της ανεξάρτητης δημοκρατίας της Κριμαίας, όπως αναφέρεται εκτενώς σε διεθνή ΜΜΕ. Επίσης αναφέρει ότι δεν δόθηκαν πληροφορίες για το λιμάνι προορισμού του πλοίου, το οποίο συνοδεύουν ένα πλοίο και σκάφος της Ακτοφυλακής. 

Να θυμίσουμε ότι το «Hetman Sahaidachny» συμμετείχε σε αποστολή της ΕΕ στο Κέρας της Αφρικής και επιστρέφοντας ελλιμενίστηκε  στην Σούδα,απ’ όπου απέπλευσε το πρωί τη Δευτέρας.Ελληνικές πηγές ανέφεραν ότι στην Σούδα μπήκε  και βγήκε με ουκρανική σημαία - βάσει του προγράμματος που είχε – και δεν ζήτησε καμία βοήθεια από τον Ναύσταθμο.

Πέρασαν και 2 ρωσικά

Επίσης τα  πολεμικά πλοία «Στράτοφ» και «Γιαμάλ» του ρωσικού στόλου περάσαν  το μεσημέρι  της Δευτέρας από το Çanakkale και  το πρωί της Τρίτης από το Βόσπορο.Η Ρωσία αποφάσισε να κατευθύνει στη Μαύρη Θάλασσα τα συγκεκριμένα πολεμικά πλοία που βρίσκονταν στη Μεσόγειο, έπειτα από τις εξελίξεις στην Κριμαία.