OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΚΟΣΜΟΣ

Πεσκόφ: «Το υπουργείο Άμυνας παρακολουθεί στενά τον προσωρινό διάδρομο της Ουκρανίας για την εξαγωγή σιτηρών»

28/08/2023 - 16:09
Kaan: «Στις 27 Δεκεμβρίου η πρώτη πτήση του τουρκικού μαχητικού» – Αζερμπαϊτζάν και…Πακιστάν στο πρόγραμμα ανάπτυξης ;
Share on FacebookShare on Twitter

Η διέλευση ενός δεύτερου πλοίου από την Ουκρανία μέσω ενός προσωρινού διαδρόμου στη Μαύρη Θάλασσα δεν έχει καμία σχέση με τις προοπτικές αναβίωσης μιας συμφωνίας για τα σιτηρά που περιλαμβάνει τη Ρωσία, δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ.

Το Κίεβο δήλωσε χθες Κυριακή πως ένα πλοίο που μεταφέρει προϊόντα χάλυβα με προορισμό την Αφρική αναχώρησε από το λιμάνι της Οδησσού μέσω ενός προσωρινού «ανθρωπιστικού» διαδρόμου στη Μαύρη Θάλασσα, το δεύτερο πλοίο που το κάνει αφότου η Ρωσία αποχώρησε τον περασμένο μήνα από μια συμφωνία που επιτεύχθηκε με τη μεσολάβηση του ΟΗΕ και επέτρεψε την εξαγωγή σιτηρών με ασφάλεια.

Στην τακτική ενημέρωση των δημοσιογράφων από το Κρεμλίνο, ο Πεσκόφ επανέλαβε τη θέση της Μόσχας πως η αναβίωση της συμφωνίας για τα σιτηρά θα εξαρτηθεί από το αν η Δύση θα τηρήσει τις υποσχέσεις που έδωσε στη Μόσχα σε ό,τι αφορά τις εξαγωγές των δικών της σιτηρών και λιπασμάτων.

«Οι προοπτικές για την ανανέωση της συμφωνίας για τα σιτηρά εξαρτώνται από την πραγματική εφαρμογή, όχι μόνο στα λόγια, των υποσχέσεων, των δεσμεύσεων που δόθηκαν στη ρωσική πλευρά, το οποίο σημαίνει εφαρμογή του τμήματος της συμφωνίας που σχετίζεται με τη Ρωσία», είπε ο Πεσκόφ.

Οι εξαγωγές ρωσικών σιτηρών και λιπασμάτων δεν υπόκεινται στις δυτικές κυρώσεις που επιβλήθηκαν στη Μόσχα λόγω των στρατιωτικών ενεργειών της στην Ουκρανία. Όμως η Ρωσία λέει πως οι περιορισμοί στις πληρωμές, στη διοικητική μέριμνα και την ασφάλιση παραμένουν εμπόδιο για τα φορτία.

«Το υπουργείο Άμυνας παρακολουθεί τον προσωρινό διάδρομο»

Το Κίεβο ανακοίνωσε τον «ανθρωπιστικό διάδρομο» στη Μαύρη Θάλασσα νωρίτερα αυτόν τον μήνα προκειμένου να απελευθερώσει φορτηγά πλοία που παρέμεναν εγκλωβισμένα στα ουκρανικά λιμάνια αφότου η Ρωσία έστειλε δεκάδες χιλιάδες στρατιώτες στην Ουκρανία, στις 24 Φεβρουαρίου 2022.

«Αυτός (ο προσωρινός διάδρομος) είναι ένα εντελώς διαφορετικό θέμα (από τη συμφωνία για τα σιτηρά) και το υπουργείο Άμυνάς μας τον παρακολουθεί όπως απαιτείται», είπε ο Πεσκόφ.

Η Ρωσία έχει εξαπολύσει σειρά επιθέσεων με πυραύλους και drones σε ουκρανικά λιμάνια αφότου άφησε τη συμφωνία να λήξει. Το Κίεβο απάντησε με επιθέσεις με drones επιφανείας σε ρωσικά πολεμικά πλοία κοντά σε ένα κρίσιμο ρωσικό λιμάνι και σε ρωσικό δεξαμενόπλοιο κοντά στην Κριμαία.

Η Ουκρανία και η Ρωσία ηγούνται των εξαγωγών σιτηρών. Σχεδόν 33 εκατομμύρια τόνοι ουκρανικών σιτηρών εξήχθησαν στη διάρκεια των 12 μηνών που ήταν σε λειτουργία η συμφωνία της Μαύρης Θάλασσας.

Με πληροφορίες από: ΑΠΕ – ΜΠΕ / Φωτογραφία αρχείου Reuters

Tags: ΕΞΑΓΩΓΗ ΣΙΤΗΡΩΝΜΑΥΡΗ ΘΑΛΑΣΣΑΟΥΚΡΑΝΙΑΡΩΣΙΑ

Related Posts

Ζελένσκι
ΚΟΣΜΟΣ

Το Κρεμλίνο αντιδρά στο τρολάρισμα του Ζελένσκι που «επέτρεψε» την παρέλαση στην Κόκκινη Πλατεία

09/05/2026 - 12:55
Πούτιν
ΚΟΣΜΟΣ

Ο Πούτιν στην Κόκκινη Πλατεία: «Στην Ουκρανία αντιμετωπίζουμε δυνάμεις που υποστηρίζονται από το NATO»

09/05/2026 - 12:21
Χεζμπολάχ - στρατός
ΚΟΣΜΟΣ

Λίβανος: Ο ισραηλινός στρατός ζητά να εκκενωθούν αρκετά χωριά στο νότο

09/05/2026 - 11:16

Διαβάστε Επίσης

Το Κρεμλίνο αντιδρά στο τρολάρισμα του Ζελένσκι που «επέτρεψε» την παρέλαση στην Κόκκινη Πλατεία

Δένδιας: Επίσκεψη στην έδρα της 34 Μηχανοκίνητης Ταξιαρχίας στη Θεσσαλονίκη [pics, vid]

Ο Πούτιν στην Κόκκινη Πλατεία: «Στην Ουκρανία αντιμετωπίζουμε δυνάμεις που υποστηρίζονται από το NATO»

Λίβανος: Ο ισραηλινός στρατός ζητά να εκκενωθούν αρκετά χωριά στο νότο

Ιράν: Εντοπίστηκε μεγάλη πετρελαιοκηλίδα στον Κόλπο, ανοιχτά της νήσου Χαργκ

Ο Ζελένσκι «επιτρέπει» στη Ρωσία να κάνει παρέλαση για την Ημέρα της Νίκης και διέταξε τον ουκρανικό στρατό να μην επιτεθεί στην Κόκκινη Πλατεία

Λίβανος: Τουλάχιστον 10 νεκροί εξαιτίας ισραηλινών πληγμάτων κατά στόχων της Χεζμπολάχ

Ο Τραμπ περιμένει την απάντηση του Ιράν στην πιο πρόσφατη αμερικανική πρόταση για τερματισμό του πολέμου

Top News

Η Σία Κοσιώνη μετά το τελευταίο δελτίο της στον ΣΚΑΪ: «Η δουλειά μας είναι άγρια και άδικη πολλές φορές»

Η διαδρομή των 6 UFO που καταγράφηκαν στην Ελλάδα: Βίντεο από τους απότομους ελιγμούς σε Αιγαίο και ξηρά

Eurovision: Οι φορές που η Ελλάδα μπήκε στη «χρυσή» 5άδα του διαγωνισμού - Από την Έλενα Παπαρίζου, στον Σάκη Ρουβά και την Καλομοίρα

Metallica: Απόψε η μεγάλη συναυλία των θρύλων της metal στο ΟΑΚΑ – Όλες οι πληροφορίες για τη μεγάλη βραδιά

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert