OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΚΟΣΜΟΣ

PLAN: Το Πεντάγωνο «αγχώνεται» από τα κινεζικά πυρηνικά υποβρύχια [pics]

07/05/2019 - 08:03
υποβρύχιο
Share on FacebookShare on Twitter

Η Κίνα σημειώνει σημαντική πρόοδο στην προσπάθεια και στον «διακαή πόθο» της να αναπτύξει μια πιο αξιόπιστη ικανότητα δεύτερου πυρηνικού πλήγματος, σε περίπτωση που οι ΗΠΑ επιτεθούν πρώτες στο χερσαίο πυρηνικό οπλοστάσιο του Πεκίνου.

Νέα αποκαλυπτικά πλάνα είδαν το φως της δημοσιότητας, όπου δείχνουν την αυξανόμενη και ιδιαίτερα επιβλητική παρουσία των υποβρυχίων του Πολεμικού Ναυτικού της Κίνας (PLAN) που θα αποτελεί την «αιχμή του δόρατος» στην προσπάθεια αυτή. Όπως είναι φυσικό, το αμερικανικό Πεντάγωνο αρχίζει να «αγχώνεται» πολύ.

Μέχρι πρόσφατα, η Κίνα δεν διέθετε ισχυρή επιλογή δεύτερης απεργίας. Αλλά τώρα τα υποβρύχια βαλλιστικών πυραύλων, τα οποία μπορούν να παραδώσουν πυρηνικά όπλα ικανά να χτυπήσουν τις Ηνωμένες Πολιτείες, αλλάζουν αυτό.

Δορυφορικές εικόνες που χρησιμοποίησε και αξιοποίησε το Reuters, απεικονίζουν την πρόοδο και την δύναμη των υποβρυχίων του PLAN. Αυτές οι εικόνες δείχνουν την παρουσία πυρηνικών υποβρυχίων εξοπλισμένα με βαλλιστικούς πυραύλους σε στρατηγική βάση στη νότια Κίνα.

Από τις ακτές της Κίνας, τα πολεμικά πλοία και τα αεροσκάφη που έχουν σχεδιαστεί για την προστασία των υποβρυχίων εμφανίζονται να πραγματοποιούν τακτικά περιπολίες του εναέριου χώρου και των θαλάσσιων περιοχών.

PLAN

Συνολικά, τα στοιχεία αυτά δείχνουν ότι η Κίνα διαθέτει ένα στόλο υποβρυχίων που φαίνεται να εκτελούν σημαντικές αλλά και «συμβολικές» περιπολίες, κάτι που σηματοδοτεί μια «ώθηση» στο κινεζικό Πολεμικό Ναυτικό να ανταγωνιστεί και να «κοιτάξει στα μάτια» τόσο τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής όσο και την Ρωσία, σε ό,τι αφορά την πυρηνική αποτροπή, αναφέρουν αναλυτές και απόστρατοι Αξιωματικοί του Πολεμικού Ναυτικού στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters.

Κίνα Πρόεδρος Σι

Η φιλοδοξία του Πεκίνου

Για έξι δεκαετίες το Πεκίνο φιλοδοξούσε να δημιουργήσει και να αναπτύξει έναν στόλο με πυρηνικά υποβρύχια εξοπλισμένα με βαλλιστικούς πυραύλους, με το Πεντάγωνο τον περασμένο Αύγουστο να «παραδέχεται» σε έκθεσή του, πως πράγματι η Κίνα διαθέτει πλέον ένα «αξιόπιστο» και «βιώσιμο» πυρηνικό αποτρεπτικό μέσο στη θάλασσα.

Αυτό το οποίο δεν έχει εξακριβωθεί ακόμα και παραμένει ασαφές είναι εάν τα κινεζικά πυρηνικά υποβρύχια του PLAN θα είναι σε θέση να πραγματοποιούν αυτές τις «περιπολίες» σε μόνιμη βάση, ώστε να είναι πάντοτε σε θέση να πραγματοποιήσουν δεύτερο πλήγμα, σε περίπτωση που χρειαστεί και να εξασφαλίζουν έτσι μεγαλύτερο βαθμό αποτροπής.

Αυτό πάντως που αναφέρουν Δυτικοί υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι στο Reuters είναι ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες και οι σύμμαχοί τους συμπεριφέρονται, αντιλαμβάνονται και αντιμετωπίζουν την Κίνα  σαν να έχει αυτή την δυνατότητα και πλέον προσπαθούν να εντοπίσουν αυτά τα υποβρύχια σε ένα σκηνικό που θυμίζει έντονα π την περίοδο του Ψυχρού Πολέμου.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ένας Δυτικός στρατιωτικός ακόλουθος: «Τους βλέπουμε να μας ψάχνουν».

Πηγή: Defence News

Tags: PLANΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ ΠΕΝΤΑΓΩΝΟΗΠΑΚΙΝΑΠΟΛΕΜΙΚΟ ΝΑΥΤΙΚΟΠΥΡΗΝΙΚΑ ΥΠΟΒΡΥΧΙΑ

Related Posts

Τραμπ
ΚΟΣΜΟΣ

Κονγκό και Ρουάντα υπέγραψαν ειρηνευτική συμφωνία παρουσία Τραμπ, αλλά οι μάχες συνεχίζονται

04/12/2025 - 21:34
Βρετανία - Νορβηγία
ΚΟΣΜΟΣ

Βρετανία και Νορβηγία ενώνουν τις δυνάμεις τους για να «κυνηγούν» ρωσικά υποβρύχια και να προστατεύουν τις υποδομές στη Βόρεια Θάλασσα

04/12/2025 - 21:10
Ισραήλ - Μοσάντ - Νετανιάχου
ΚΟΣΜΟΣ

Ισραήλ: Νέος επικεφαλής της Μοσάντ ο Ρόμαν Γκόφμαν, στρατιωτικός σύμβουλος του Νετανιάχου

04/12/2025 - 19:32

Διαβάστε Επίσης

Όπλα μακράς εμβέλειας: Ο πόλεμος αποστάσεως και το νέο δόγμα που προκαλεί ανησυχία στην Τουρκία

Καιρός σήμερα: Μικρή πτώση της θερμοκρασίας – Πού προβλέπονται ισχυρές βροχές

Σαν σήμερα: Το 1831 αρχίζει η Ε’ Εθνοσυνέλευση στο Άργος για να ψηφίσει νέο Σύνταγμα

«Το NATO πρέπει να είναι έτοιμο να ανταποκριθεί σε υβριδικές απειλές», λέει ο ανώτατος στρατιωτικός διοικητής της συμμαχίας

Κονγκό και Ρουάντα υπέγραψαν ειρηνευτική συμφωνία παρουσία Τραμπ, αλλά οι μάχες συνεχίζονται

Βρετανία και Νορβηγία ενώνουν τις δυνάμεις τους για να «κυνηγούν» ρωσικά υποβρύχια και να προστατεύουν τις υποδομές στη Βόρεια Θάλασσα

Eastern Sentry: Η Γερμανία ανέπτυξε πέντε Eurofighter και 150 στρατιώτες στην Πολωνία

«ΚΙΜΩΝ»: «Ερχόμαστε σύντομα», το μήνυμα του πληρώματος της πρώτης ελληνικής φρεγάτας FDI [vid]

Top News

Καιρός: Σφοδρές καταιγίδες από την κακοκαιρία Byron - Οι 10 περιοχές που βρίσκονται στο επίκεντρο

Η κακοκαιρία Byron «έπνιξε» Μάνδρα, Μέγαρα και Νέα Πέραμο - Βίντεο με τους ορμητικούς χειμάρρους

Συνεχίζεται το ράλι τιμών στα τρόφιμα: Πρωταθλητές με αυξήσεις έως 93%, ψάρια και θαλασσινά

Συνταγή για σούπα βελουτέ ψητής κολοκύθας με γαρίδες

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert