OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΚΟΣΜΟΣ

Πλήγματα του ισραηλινού στρατού στη Γάζα, όσο καθυστερεί η εκεχειρία

19/01/2025 - 10:08
Γάζα

REUTERS/Amir Cohen

Share on FacebookShare on Twitter

Ο στρατός του Ισραήλ εξαπέλυσε πλήγματα εναντίον περιοχών στη βόρεια και κεντρική Γάζα, όσο καθυστερεί η εφαρμογή της εκεχειρίας στον παλαιστινιακό θύλακα, η οποία έπρεπε να τεθεί σε ισχύ από τις 08.30 σήμερα το πρωί.

Σε ανακοίνωσή τους οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις επεσήμαναν ότι έπληξαν «στόχους τρομοκρατών» στο βόρειο και κεντρικό τμήμα του παλαιστινιακού θύλακα, ενώ, σύμφωνα με Παλαιστίνιους γιατρούς, τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν στο ανατολικό τμήμα της πόλης της Γάζας.

Σύμφωνα με την παλαιστινιακή πολιτική προστασία, τουλάχιστον 8 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν και άλλοι 25 τραυματίστηκαν στα νέα ισραηλινά πλήγματα.

Ο εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού Ντάνιελ Χαγκάρι δήλωσε σήμερα ότι η εκεχειρία στη Λωρίδα της Γάζας θα καθυστερήσει να τεθεί σε ισχύ, καθώς η Χαμάς δεν έχει τηρήσει την υποχρέωσή της να στείλει στο Ισραήλ τον κατάλογο με τα ονόματα των ομήρων που θα αφεθούν ελεύθεροι την πρώτη ημέρα.

⭕The IDF is continuing to operate and strike terrorist targets in Gaza.

A short while ago, IDF artillery and aircraft struck a number of terrorist targets in northern and central Gaza.

The IDF remains ready in offense and defense and will not allow any harm to the citizens… pic.twitter.com/jb0WbATN6H

— Israel Defense Forces (@IDF) January 19, 2025

Αφού πέρασε η ώρα που προγραμματισμένο να ξεκινήσει η εκεχειρία, στις 08:30 τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας, ισραηλινά άρματα μάχης και μαχητικά αεροσκάφη συνέχιζαν να βομβαρδίζουν περιοχές στη Γάζα.

Σε σύντομο τηλεοπτικό του διάγγελμα ο Χαγκάρι επεσήμανε ότι η πολιτική ηγεσία του Ισραήλ διέταξε τον στρατό να καθυστερήσει την εφαρμογή της εκεχειρίας.

Πρόσθεσε ότι οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις διατηρούν την ελευθερία να συνεχίσουν τις επιθέσεις στη Λωρίδα της Γάζας μέχρι να τεθεί σε ισχύ η εκεχειρία και τόνισε ότι ο στρατός «συνεχίζει να εξαπολύει επιθέσεις αυτή τη στιγμή».

REUTERS/Amir Cohen

Ο Χαγκάρι υπογράμμισε ότι ο στρατός του Ισραήλ είναι έτοιμος να εφαρμόσει την εκεχειρία, αλλά και έτοιμος να απαντήσει αν η Χαμάς δεν τηρήσει τους όρους της συμφωνίας.

Μία ώρα πριν την προγραμματισμένη έναρξη της εκεχειρίας ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπέντζαμιν Νετανιάχου ανακοίνωσε ότι αυτή δεν θα τεθεί σε ισχύ, μέχρις ότου η Χαμάς να ανακοινώσει τα ονόματα των ομήρων που θα αφεθούν ελεύθεροι σήμερα.

«Ο πρωθυπουργός διέταξε τις ένοπλες δυνάμεις (IDF) ότι η εκεχειρία, που θα έπρεπε να τεθεί σε ισχύ στις 08:30, δεν θα ξεκινήσει μέχρις ότου το Ισραήλ να έχει τον κατάλογο των απαχθέντων που θα απελευθερωθούν, τον οποίον η Χαμάς έχει δεσμευθεί να παράσχει», τόνιζε η ανακοίνωση.

«Για τεχνικούς λόγους» καθυστεεί η Χαμάς

Από την πλευρά της η Χαμάς επανέλαβε τη δέσμευσή της στην εκεχειρία και διευκρίνισε ότι η καθυστέρηση στην ανακοίνωση των ονομάτων των ομήρων που θα απελευθερωθούν οφείλεται σε «τεχνικούς» λόγους, χωρίς να δώσει άλλες διευκρινίσεις.

Οι ισραηλινές δυνάμεις είχαν αρχίσει να αποσύρονται από περιοχές της Ράφα, στο νότιο τμήμα της Γάζας, προς τον διάδρομο της Φιλαδέλφειας κατά μήκος των συνόρων μεταξύ της Αιγύπτου και του παλαιστινιακού θύλακα, είχαν μεταδώσει μέσα ενημέρωσης που πρόσκεινται στη Χαμάς νωρίς σήμερα το πρωί.

Εκρήξεις ακούγονταν στη Γάζα μέχρι τις 08:30 το πρωί, αν και την ώρα εκείνοι κάτοικοι της Χαν Γιούνις, στο νότιο τμήμα του θύλακα, βγήκαν στους δρόμους για να γιορτάσουν.

REUTERS/Mohammed Salem

Εξάλλου ο στρατός του Ισραήλ κάλεσε σήμερα τους κατοίκους της Λωρίδας της Γάζας να μην πλησιάζουν τις δυνάμεις του και να μην κατευθυνθούν στην ουδέτερη ζώνη ενόψει της εκεχειρίας, σημειώνοντας ότι όταν επιτραπούν οι μετακινήσεις, «θα εκδοθούν ανακοίνωση και οδηγίες για τις ασφαλείς μεθόδους μετακίνησης».

«Σας καλούμε να μην κατευθυνθείτε προς την ουδέτερη ζώνη ή τις δυνάμεις (του ισραηλινού στρατού)», ανέφερε σε ανάρτησή του στο Telegram ο Αβιχάι Αντραΐ, ο αραβόφωνος εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ / Φωτογραφίες Reuters

Tags: ΕΚΕΧΕΙΡΙΑΙΣΡΑΗΛΙΣΡΑΗΛΙΝΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣΛΩΡΙΔΑ ΤΗΣ ΓΑΖΑΣΧΑΜΑΣ

Related Posts

Ρωσία - ΗΠΑ
ΚΟΣΜΟΣ

Ρωσία: Σε κάθειρξη 12 ετών καταδικάστηκε πρώην διπλωμάτης – Κατηγορείται ότι πουλούσε μυστικά στις ΗΠΑ

26/12/2025 - 21:15
Γερμανία - Τουρκία
ΚΟΣΜΟΣ

Γερμανία: Το υπουργείο Εξωτερικών συνιστά προσοχή σε όσους επισκέπτονται την Τουρκία – Κίνδυνος τρομοκρατικών επιθέσεων

26/12/2025 - 20:38
Ρωσία - ΗΠΑ
ΚΟΣΜΟΣ

Ρωσία: O Ριαμπκόφ κατηγορεί την Ουκρανία ότι θέλει να «τορπιλίσει» τις συνομιλίες με τις ΗΠΑ για τον τερματισμό του πολέμου

26/12/2025 - 20:34

Διαβάστε Επίσης

Ρωσία: Σε κάθειρξη 12 ετών καταδικάστηκε πρώην διπλωμάτης – Κατηγορείται ότι πουλούσε μυστικά στις ΗΠΑ

Γερμανία: Το υπουργείο Εξωτερικών συνιστά προσοχή σε όσους επισκέπτονται την Τουρκία – Κίνδυνος τρομοκρατικών επιθέσεων

Ρωσία: O Ριαμπκόφ κατηγορεί την Ουκρανία ότι θέλει να «τορπιλίσει» τις συνομιλίες με τις ΗΠΑ για τον τερματισμό του πολέμου

Ζελένσκι: Έτοιμος να προκηρύξει δημοψήφισμα επί του ειρηνευτικού σχεδίου του Τραμπ για τον τερματισμό του πολέμου

Νιγηρία: Προειδοποιεί ότι θα ακολουθήσουν και άλλα πλήγματα εναντίον των τζιχαντιστών – Παρείχε τις πληροφορίες στις ΗΠΑ για την επίθεση στο Σόκοτο

KAAN: Παραδόθηκαν 10 κινητήρες F110 για τα τουρκικά μαχητικά – Σε εξέλιξη συνομιλίες για ακόμη 80

IRIS-T: Η Γερμανία παρέδωσε το ένατο σύστημα αεράμυνας στην Ουκρανία – Ετοιμάζει νέο πακέτο στρατιωτικής βοήθειας

Το Ισραήλ αναγνώρισε ως ανεξάρτητο κράτος τη Σομαλιλάνδη, την αποσχισθείσα περιοχή της Σομαλίας

Top News

Γιάννης Ραγκούσης και Μαρίνα Κοντοτόλη παντρεύτηκαν - Το φωτογραφικό άλμπουμ από το μυστήριο

Ελένη Παπαδοπούλου: Ένα κρυμμένο μπιτόνι πρόδωσε τον γιο της που συνελήφθη για τη δολοφονία της - «Σχέδιο σε 3 φάσεις» περιγράφει η Αγγελική Νικολούλη

Άρης Μουγκοπέτρος: Η γυναίκα του ζητούσε 700 ευρώ για να βλέπει τα παιδιά του, αποκαλύπτει συγγενικό του πρόσωπο

Μαρία Ελένη Λυκουρέζου: «Έχασα τη μάνα μου και διαλύθηκε όλος μου ο κόσμος, δεν μπορώ ακόμα να δω ταινίες της»

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert