OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΚΟΣΜΟΣ

Πολ Γουίλαν: ΗΠΑ και Ρωσία διαπραγματεύονται την απελευθέρωση του Αμερικανού πρώην Πεζοναύτη

12/12/2022 - 12:02
Πολ Γουίλαν
Share on FacebookShare on Twitter

Αξιωματούχοι της κυβέρνησης του Τζο Μπάιντεν αναμένονταν να έχουν σήμερα συνομιλίες με Ρώσους ομολόγους τους προκειμένου να συζητηθούν τα επόμενα βήματα ώστε να εξασφαλιστεί η απελευθέρωση του πρώην πεζοναύτη Πολ Γουίλαν, ο οποίος φυλακίστηκε το 2020 στη Ρωσία με την κατηγορία της κατασκοπείας, ανέφερε χθες Κυριακή ο Ρότζερ Κάρστενς, ειδικός επιτετραμμένος αρμόδιος για τους αμερικανούς αιχμαλώτους ή ομήρους στο εξωτερικό.

Ο κ. Κάρστενς διαβεβαίωσε το τηλεοπτικό δίκτυο MSBNC ότι ο Αμερικανός πρόεδρος και ο υπουργός Εξωτερικών της κυβέρνησής του, ο Άντονι Μπλίνκεν, είναι αφοσιωμένοι στην προσπάθεια για να εξασφαλιστεί η απελευθέρωση του κ. Γουίλαν. Σε άλλη εμφάνισή του, στο τηλεοπτικό δίκτυο CNN, είπε πως η Ουάσιγκτον δεν αποκλείει το ενδεχόμενο επιβολής νέων κυρώσεων, αν η διαπραγμάτευση δεν προχωρήσει. Την περασμένη Πέμπτη, ο κ. Μπάιντεν ανακοίνωσε ανταλλαγή κρατουμένων, με τις ΗΠΑ να εξασφαλίζουν την απελευθέρωση της διάσημης μπασκετμπολίστριας Μπρίτνι Γκράινερ, αλλά όχι αυτή του Πολ Γουίλαν.

Οι κρίσιμες διαπραγματεύσεις

Ο Αμερικανός πρόεδρος τόνισε πως η Μόσχα αντιμετωπίζει την υπόθεση του πρώην πεζοναύτη διαφορετικά, δεσμεύθηκε όμως πως δεν θα εγκαταλείψει την προσπάθεια ποτέ. «Εργαζόμαστε σκληρά. Εξετάζουμε διάφορους τρόπους για να το επιτύχουμε. Δεν θα αποτύχουμε σε αυτή την αποστολή», είπε ο κ. Κάρστενς στο MSBNC. Διεμήνυσε εξάλλου πως η κυβέρνηση Μπάιντεν ετοιμάζει πακέτο προσώπων που ενδέχεται να βρεθεί στο στόχαστρο κυρώσεων. «Είναι κάτι που συζητάμε συνεχώς. Και δεν θα περάσει πολύς καιρός προτού δείτε να ανακοινώνεται κάτι».

Ο αδελφός του Πολ Γουίλαν, ο Ντέιβιντ, είπε πως είναι ενήμερος για τη συνάντηση, αλλά όχι το τι θα αφορά. Ο Λευκός Οίκος δεν θέλησε να κάνει κανένα σχόλιο για τη σημερινή συνάντηση ή την πιθανή ανακοίνωση νέων κυρώσεων. Ερωτηθείς ποιες επιλογές έχει η Ουάσιγκτον και πόσο ρεαλιστικό είναι να αναμένεται πως ο κ. Γουίλαν θα αποφυλακιστεί και θα επαναπατριστεί, ο κ. Κάρστενς είπε στο CNN ότι «θα ήθελα να σας τα πω όλα, διότι για εμένα είναι πολύ συναρπαστικό και ενδιαφέρον», όμως «σε αυτές τις διαπραγματεύσεις, επειδή βρίσκονται σε εξέλιξη, συνήθως κρατάμε τα χαρτιά μας κλειστά».

Μη εποικοδομητική προσέγγιση ως τώρα

Στο μεταξύ, ο υφυπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Βερσίνιν δήλωσε σήμερα πως η Μόσχα δεν θεωρεί πως η Ουάσιγκτον έχει υιοθετήσει εποικοδομητική προσέγγιση στις διμερείς συνομιλίες. Ο ίδιος είπε χαρακτηριστικά ότι η Ρωσία θεωρεί πως η Κωνσταντινούπολη «προσφέρεται» για τη διεξαγωγή διπλωματικών επαφών με τις ΗΠΑ.

Στο πλαίσιο αυτό, τονίζεται ότι αρκετοί γύροι διπλωματικών επαφών, συμπεριλαμβανομένων των αρχικών ειρηνευτικών διαπραγματεύσεων που κατέρρευσαν, της πρωτοβουλίας για τις εξαγωγές ουκρανικών σιτηρών μέσω της Μαύρης Θάλασσας, των διαπραγματεύσεων για τις ανταλλαγές κρατουμένων, καθώς και της συνάντησης ανάμεσα στον διευθυντή της CIA Γουίλιαμ Μπερνς και τον επικεφαλής της ρωσικής υπηρεσίας κατασκοπείας Σεργκέι Ναρίσκιν, έχουν διεξαχθεί στην Τουρκία, είτε στην Κωνσταντινούπολη, ή στην πρωτεύουσα Άγκυρα.

Με πληροφορίες από: ΑΠΕ – ΜΠΕ / Φωτογραφίες Reuters

Tags: CIAΑΝΤΑΛΛΑΓΗ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΩΝΑΝΤΟΝΙ ΜΠΛΙΝΚΕΝΗΠΑΠΟΛ ΓΟΥΙΛΑΝΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑΡΩΣΙΑΤΖΟ ΜΠΑΙΝΤΕΝ

Related Posts

Πούτιν - Γουίτκοφ
ΚΟΣΜΟΣ

Κρεμλίνο στηρίζει Γουίτκοφ: Δηλώνει έτοιμο να συνεχίσει να εργάζεται με την παρούσα αμερικανική ομάδα

05/12/2025 - 14:10
Τραμπ
ΚΟΣΜΟΣ

Κυβέρνηση Τραμπ: Αναπροσαρμόζει «την αμυντική στρατηγική» των ΗΠΑ και «βλέπει» πολιτισμική εξάλειψη της Ευρώπης

05/12/2025 - 13:53
Μερτς
ΚΟΣΜΟΣ

«Πεισματική βλακεία»: Αιχμηρό σχόλιο του απεσταλμένου του Πούτιν εναντίον του καγκελαρίου Μερτς

05/12/2025 - 13:37

Διαβάστε Επίσης

Κρεμλίνο στηρίζει Γουίτκοφ: Δηλώνει έτοιμο να συνεχίσει να εργάζεται με την παρούσα αμερικανική ομάδα

Κυβέρνηση Τραμπ: Αναπροσαρμόζει «την αμυντική στρατηγική» των ΗΠΑ και «βλέπει» πολιτισμική εξάλειψη της Ευρώπης

«Πεισματική βλακεία»: Αιχμηρό σχόλιο του απεσταλμένου του Πούτιν εναντίον του καγκελαρίου Μερτς

Γαλλία: Άνοιξε πυρ εναντίον drones πάνω από τη βάση των υποβρυχίων της γαλλικής δύναμης αποτροπής

ΗΠΑ: Ανακοίνωσαν ότι έπληξαν ταχύπλοο που φέρεται να μετέφερε ναρκωτικά – 4 νεκροί [vid]

Ισραήλ: Αύξηση στρατιωτικών δαπανών στα 34 δισ. προβλέπει το προσχέδιο προϋπολογισμού για το 2026

Μαδούρο: Ζήτησε από τον Τραμπ να κρατήσει 200 εκατομμύρια και αμνηστία 100 αξιωματούχων του για να αποχωρήσει από τη Βενεζουέλα

Κακοκαιρία Byron: Σε δυτική και βόρεια Αττική τα μεγαλύτερα ύψη βροχής

Top News

Καιρός - Τσατραφύλλιας: Η κακοκαιρία δεν έχει τελειώσει - Τα 7 σημεία που παραμένουν στο επίκεντρο

Τάσος Ξιαρχό προς Κόνι Μεταξά: Αυτά τα καραγκιοζιλίκια εγώ δεν τα θέλω και δε τα σηκώνω

Το Plan b της κυβέρνησης για να φύγουν οι αγρότες από τα μπλόκα πριν από τις γιορτές

Κωνσταντίνος Αργυρός για Κίμπερλι Γκίλφοϊλ: Αυτό που μου έκανε εντύπωση είναι το πόσο πρόσεχε τους διπλανούς της

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert