Πολεμικά πλοία της Ρωσίας εισέρχονται στη Μεσόγειο – Μπροστάρης το καταδρομικό Ustinov[pic/vid]

Μια ναυτική ομάδα του βόρειου στόλου της Ρωσίας διέσχισε το Στενό του Γιβραλτάρ και εισήλθε στη Μεσόγειο, με το καταδρομικό Ustinov, για πολεμική άσκηση της σε απομακρυσμένα ύδατα, ανέφερε το γραφείο Τύπου του Στόλου.

«Μια ομάδα πολεμικών πλοίων και άλλη μία πλοίων υποστήριξης, του Βόρειου Στόλου με μπροστάρη το καταδρομικό Ustinov εισήλθε στη Μεσόγειο μέσω των στενών του Γιβραλτάρ», αναφέρει στην ανακοίνωση του το γραφείο Τύπου.

Οι Ρώσοι ναύτες θα ενημερώσουν, όπως οφείλουν, ξένους λιμένες και με την έγκριση τους θα διεξάγουν διάφορες ασκήσεις, συμπεριλαμβανομένων ναυτικών ασκήσεων για διαλειτουργικότητα με τα πολεμικά πλοία άλλων στόλων.

Το καταδρομικό Ustinov θα ανανεώσει σύντομα τα καύσιμα του, για να αντεπεξέλθει στις ασκήσεις, από το ρωσικό βυτιοφόρο Vyazma. Πληροφορίες αναφέρουν πως τα ρωσικά πολεμικά πλοία θα τα συνοδεύει και ένα υποβρύχιο.

Το πολεμικό πλοίο Ustinov εγκατέλειψε την έδρα του στις 3 Ιουλίου. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, το πλήρωμα του πολεμικού πλοίου συμμετείχε στην κύρια ναυτική παρέλαση της Ρωσίας στην Αγία Πετρούπολη στις 28 Ιουλίου και αλλά και στην μεγάλη ναυτική άσκηση Ocean Shield 2019.

Είναι φανερό πως η Ρωσία επενδύει πολλά πάνω στις ναυτικές της δυνάμεις. Τα εξοπλιστικά προγράμματα του Πολεμικού Ναυτικού της Ρωσίας βρίσκονται στο επίκεντρο για τα επόμενα χρόνια, όπως φαίνεται από τις δηλώσεις των αρμόδιων αξιωματούχων του Κλάδου, με ποιοτικές αλλά και ποσοτικές αναβαθμίσεις και προσθήκες.

Ο Αρχηγός Γενικού Επιτελείου της Ναυτικής Αεροπορίας της Ρωσίας, Υποπτέραρχος Igor Kozhin, σε συνέντευξη στην εφημερίδα Krasnaya Zvezda δήλωσε πως νέα υπερσύγχρονα αεροσκάφη θα ενταχθούν στις δυνάμεις του Πολεμικού Ναυτικού την περίοδο 2021 – 2030.

Πηγή: TASS