Πόλεμος στην Ουκρανία: Ο ουκρανικός στρατός ανακατέλαβε το αεροδρόμιο Αντονόφ από τις ρωσικές δυνάμεις

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις σε σχέση με την ρωσική εισβολή στην Ουκρανία καθώς πληροφορίες από τις Ένοπλες Δυνάμεις αναφέρουν ότι ο στρατός σημείωσε σημαντική νίκη και ανακατέλαβε το στρατιωτικό αεροδρόμιο στο Γκοστόμελ, το αεροδρόμιο Αντονόφ από τις ρωσικές δυνάμεις.

Την είδηση μετέδωσε ο σύμβουλος του επικεφαλής του γραφείου του Προέδρου της Ουκρανίας για τις στρατηγικές επικοινωνίες στον τομέα της εθνικής ασφάλειας και άμυνας. Την ίδια είδηση ανέρτησε σε προσωπικό του λογαριασμό στις 8.30 μμ (ώρα Ελλάδας), αλλά την διέγραψε μετά από λίγο αναφέροντας πως τελικά η μάχη συνεχίζεται. Ωστόσο, στις 10 μμ (ώρα Ελλάδας), ανακοίνωσε ότι ο ουκρανικός στρατός κέρδισε την μάχη στο αεροδρόμιο, αυτήν την φορά σίγουρα!

Παρ’όλα αυτά, σε αυτές τις περιπτώσεις, οι εξελίξεις είναι ραγδαίες και αμφίρροπες, και τα πράγματα μπορεί να αλλάξουν για άλλη μια φορά.

Οι Ρώσοι κατέλαβαν ένα στρατιωτικό αεροδρόμιο που απέχει περίπου 40 χιλιόμετρα από το Κίεβο, παραδέχτηκε νωρίτερα σήμερα ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι, υποσχόμενος ότι οι ουκρανικές δυνάμεις θα το ανακαταλάβουν.

Σύμφωνα με τη βιντεοσκοπημένη ομιλία του Ζελένσκι, το αεροδρόμιο κατελήφθη από τις ρωσικές δυνάμεις αλλά η απόβαση αλεξιπτωτιστών στο Γκοστόμελ, όπου βρίσκεται, εμποδίστηκε και οι ουκρανικές δυνάμεις έλαβαν την εντολή «να τους καταστρέψουν».

Οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις ανέφεραν ότι 20 ρωσικά ελικόπτερα και αεροσκάφη Mi-8 μετέφεραν αλεξιπτωτιστές στο Γκοστόμελ, όπουσημειώθηκαν μάχες για τον έλεγχο του αεροδρομίου.