Πόλεμος στην Ουκρανία: Οι ειδικές δυνάμεις της Τσετσενίας εξαπέλυσαν επίθεση στο Ντονέτσκ

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε σήμερα ότι η ομάδα «Αχμάτ» των ειδικών δυνάμεων της Τσετσενίας εξαπέλυσαν μια επίθεση κοντά στην πόλη Μαρίινκα στην περιοχή Ντονέτσκ στην ανατολική Ουκρανία, μετέδωσαν ρωσικά ειδησεογραφικά πρακτορεία.

«Στην κατεύθυνση του Ντόνετσκ, οι πιο ενεργές επιχειρήσεις της Νότιας Ομάδας Δυνάμεων πραγματοποιήθηκαν στην περιοχή του οικισμού Αβντίιφκα. Οι μονάδες του αποσπάσματος ειδικών δυνάμεων «Αχμάτ» (Akhmat) συνεχίζουν τις επιθετικές επιχειρήσεις στην κατεύθυνση της Μαρίινκα», ανέφερε ο εκπρόσωπος του ρωσικού ΥΠΑΜ στην τακτική ενημέρωση για την «ειδική στρατιωτική επιχείρηση» στην Ουκρανία.

Ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε σήμερα κατά την διάρκεια συνάντησης στο Συμβούλιο Ασφαλείας της Ρωσίας ότι «κακοθελητές» προσπαθούν όλο και περισσότερο να αποσταθεροποιήσουν την Ρωσία και αυτό πρέπει να το αποτρέψουμε.

«Πρέπει να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να είμαστε βέβαιοι ότι σε καμία περίπτωση δεν θα τους επιτρέψουμε να κάνουν κάτι τέτοιο», δήλωσε ο Πούτιν.

Παράλληλα, ο διορισμένος από τη Ρωσία αξιωματούχος στην περιοχή Ζαπορίζια της Ουκρανίας δήλωσε σήμερα πως οι ουκρανικές δυνάμεις βομβάρδισαν τη ρωσική πόλη-λιμάνι Μπερντιάνσκ στην Αζοφική Θάλασσα και πως έχει αναφερθεί ο τραυματισμός εννέα ανθρώπων.

«Οι πληροφορίες για τις απώλειες αποσαφηνίζονται», δήλωσε ο εν λόγω αξιωματούχος, ο Βλαντίμιρ Ρογκόφ, στην εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων Telegram. Ανήρτησε βίντεο που φαίνεται να δείχνει μεγάλο σύννεφο γκρίζου καπνού να υψώνεται από σημείο κοντά στην περιοχή του λιμανιού.

Η Ζαπορίζια είναι μία από τις πέντε ουκρανικές περιοχές, περιλαμβανομένης της χερσονήσου της Κριμαίας, τις οποίες η Ρωσία ισχυρίζεται πως έχει προσαρτήσει.

Με πληροφορίες από: ΑΠΕ – ΜΠΕ / Φωτογραφία αρχείου Reuters