Πόλεμος στην Ουκρανία: Ρώσος στρατιώτης αυτομόλησε με το άρμα μάχης του [pic]

Ο σύμβουλος του Υπουργού Εσωτερικών στην Ουκρανία έκανε μια ιδιαίτερη ανάρτηση στον προσωπικό λογαριασμό του στο Facebook, στην οποία περιέγραψε την ιστορία ενός Ρώσου στρατιώτη, ο οποίος φαίνεται να παραδόθηκε στις ουκρανικές στρατιωτικές δυνάμεις, μαζί με ένα πλήρως λειτουργικό τεθωρακισμένο άρμα μάχης.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο Βίκτορ Αντρούσιφ, ο Ρώσος στρατιώτης, τον οποίο ονομάτισε, για ευνόητους λόγους, ως «Μίσα», ήρθε σε επικοινωνία με την στρατιωτική υπηρεσία πληροφοριών των ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων και ζήτησε να παραδοθεί.

Αφού κανονίστηκε το μέρος της «συνάντησης», οι Ουκρανοί μέσω ενός drone έκαναν αναγνώριση και επιτήρηση της περιοχής, προκειμένου να επιβεβαιώσουν ότι δεν πρόκειται για «ψάρωμα» ή ρωσική ενέδρα. Αφού διαπιστώθηκε ότι είναι μόνος του, οι ουκρανικές δυνάμεις ειδικών επιχειρήσεων τον συνέλαβαν και «κατέσχεσαν» το άρμα μάχης του, ενώ το πλήρωμά του τράπηκε σε φυγή.

Ο Ουκρανός υψηλόβαθμος αξιωματούχος τόνισε μάλιστα ότι ο «Μίσα» θα λάβει 10.000 δολάρια ως αμοιβή για την αυτομόλησή του, ενώ θα έχει την δυνατότητα να κάνει αίτηση για να λάβει την ουκρανική υπηκοότητα και πλέον βρίσκεται στην Ουκρανία.